Στο Φανάρι ο Γαβριήλ για την Αυτοκεφαλία της δήθεν «Μακεδονικής Εκκλησίας»

Ταξίδι-αστραπή στο Φανάρι έκανε την περασμένη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Ο σεβασμιότατος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συζήτησε διεξοδικά μαζί του το θέμα της Αυτοκεφαλίας της λεγόμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας».

Πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ είχε ζητήσει με επιστολή του από τον ηγέτη της Ορθοδοξίας την υποστήριξη και τη συνδρομή του, προκειμένου η αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος» να αναγνωριστεί ως αυτοκέφαλη Εκκλησία και να γίνει αποδεκτή από τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο. «Ζητούμε να είμαστε ελεύθεροι εκκλησιαστικώς εντός των συνόρων της χώρας μας και οι αρχιερείς μας να συλλειτουργούν μαζί με τους αρχιερείς όλων των άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών σε όλο τον κόσμο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

Από το περιβάλλον της Εκκλησίας της Ελλάδος φαίνεται να γίνεται γνωστό ότι ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας επισκέφθηκε τον Πατριάρχη κατόπιν πρότασης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Εξάλλου, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και γενικότερα η Ιερά Σύνοδος, δεν έχουν διστάσει να εκδηλώσουν από την πρώτη στιγμή την ανησυχία τους και τους έντονους προβληματισμούς τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Βαρθολομαίο να αναλύει στον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας τις προθέσεις και τις θέσεις του Πατριαρχείου στο εν λόγω ζήτημα και να τον καθησυχάζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί αυτοκεφαλία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα ακολουθήσουν τον δρόμο που πρέπει για το καλό του συνόλου της Εκκλησίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα