Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ζήτησαν Κουτσούμπας και Βαρουφάκης

Σε άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας κάλεσαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Δ. Κουτσούμπας εγκάλεσε την κυβέρνηση για μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας καθώς και για μη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση αντί να πάρει τα αναγκαία μέτρα «επιμένει να πορεύεται με σημαία την “ατομική ευθύνη”, κουνά το δάχτυλο στον λαό και στη νεολαία, αξιοποιεί κάποιους “ψεκασμένους” για να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για το ότι τα νοσοκομεία φθάνουν στα όριά τους, για το ότι οι ΜΕΘ λιγοστεύουν, τα χειρουργεία αναβάλλονται και για το ότι οι γιατροί θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να πρέπει να επιλέξουν ποιος θα μπει στην Εντατική και ποιος όχι».

Ο Γ. Βαρουφάκης, αφού χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ «να κουνά το δάχτυλο», τόνισε ότι η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να γίνει πριν καν τελειώσει η συζήτηση στην Ολομέλεια, αναφερόμενος σε δηλώσεις του καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος αναρωτιόταν εάν η Θεσσαλονίκη θα γίνει «νέα Ιταλία» με εκατόμβες νεκρών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα