Αλ.Τσίπρας: Νοικιάζω εξοχικό με 500 € τον μήνα

Έδωσε στη δημοσιότητα το μισθωτήριο συμβόλαιο και έστειλε εξώδικο κατά Κουρτάκη και Παπαχρήστου. Άγρια κόντρα με Ν.Δ.

Ρεπορτάζ Γιώργος Χατζηδημητρίου

Με εξώδικη διαμαρτυρία προς τον σύμβουλο έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργο Παπαχρήστο και τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη, που υπάγονται στον όμιλο του υπόδικου επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, απάντησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να έχει εκμισθώσει (οι αρχικές δημοσιεύσεις έκαναν λόγο για αγορά…) εξοχικό στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου με παράνομο και ύποπτο τρόπο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έδωσε στη δημοσιότητα το μισθωτήριο συμβόλαιο, διαμαρτύρεται για τα συκοφαντικά, όπως τα χαρακτηρίζει, δημοσιεύματα σχετικά με το σπίτι του και ζητά άμεση επανόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας από τα ανωτέρω επιχειρηματικά στελέχη.

Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η σχετική φημολογία, είχε ισχυριστεί:

1) «Από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 η οικογένειά μου ενοικίαζε εξοχικό σπίτι 185 τ.μ. στην περιοχή της Λαυρεωτικής, έναντι τιμήματος 1.200 ευρώ τον μήνα, για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες της θερινής περιόδου. Τα σχετικά μισθωτήρια είναι κατατεθειμένο από το 2015 στην εφορία.

2) Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους υπέγραψα τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τ.μ. στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχου εμβαδόν υπόγειο και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο. Η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020.

3) Οι εργασίες ανακαίνισης έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκαν πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρία που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Μετά από όλα αυτά και την πλήρη διαφάνεια με τη δημοσιοποίηση κάθε σχετικού στοιχείου, ελπίζω να τελειώσει οριστικά αυτό το καλαμπούρι της λάσπης και της συκοφαντίας».

Κάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο «για τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, τα έξοδα συντήρησης των δεκάδων ακινήτων που έχει στην κατοχή του και ειδικότερα για τα δάνειά του και τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής».

Ακολούθησε αιχμηρή ανακοίνωση της Ν.Δ. υπό τον τίτλο «Αυτές κι αν είναι ευκαιρίες!», στην οποία το Γραφείο Τύπου του κόμματος σχολίαζε επιθετικά: «Ο κ. Τσίπρας ύστερα από 3 μέρες σιωπής εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο. Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα, με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να “μπαίνει μέσα” ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των 500 ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ.

Όταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.000 ευρώ! Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες, θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο Μνημόνιο. Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε, κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλ. Τσίπρας με τη σειρά του αξιώνει επανόρθωση και δηλώνει «για όσα είπαν και έγραψαν αυτές τις μέρες περί σχέσης μου με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων και περί δήθεν ανακατασκευής της εξοχικής μου κατοικίας από εισηγμένη στο χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρία έναντι ενός εκατομμυρίου θα κληθούν σύμφωνα με το νόμο να ανασκευάσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια όσοι την κακοποίησαν» και προσθέτει πως το ποσόν που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή θα το διαθέσει στον ΕΔΟΕΑΠ. Πηγές της κτηματαγοράς, πάντως, εξηγούν στη «δημοκρατία» ότι το ετήσιο μίσθωμα που καταβάλλει ο Αλ. Τσίπρας υπερκαλύπτει το 3,5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου που ορίζει ο νόμος (2238/94 άρθρο 22 παράγραφος1).

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα