Εκτός τόπου και χρόνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εμβόλια

Ο Μητσοτάκης δήλωνε ικανοποιημένος την ώρα που η Μιχαηλίδου ομολογούσε ότι το 40% στα γηροκομία αρνείται να εμβολιαστεί

Στον δικό του κόσμο εξακολουθεί να ζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιμένει να ισχυρίζεται ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός στον εμβολιασμό του πληθυσμού εξελίσσεται ικανοποιητικά και βάσει του αρχικού πλάνου.

Την ίδια στιγμή που οι φαρμακευτικές εταιρίες, η μία μετά την άλλη, ανακοινώνουν καθυστερήσεις στην προμήθεια των εμβολίων τόσο σε κεντρικό επίπεδο, μέσω Ε.Ε., όσο και σε διμερείς συμφωνίες, ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στο Κέντρο Υγείας Καμινίων, μία από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία», εμφανίστηκε απόλυτα… ευχαριστημένος!

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν στο κέντρο έχοντας προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, και με συνοδούς τους, όμως ταυτόχρονα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου ομολογούσε την αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος.

Όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική της συνέντευξη, το 40% των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στις μονάδες φροντίδας δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί και καταβάλλονται προσπάθειες, μέσω της ενημέρωσης, να μεταπειστούν κάποιοι από αυτούς! Ο ίδιος πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά, βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει.

Προγραμματισμός

«Έχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς από τότε που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία και με αυτή την ταχύτητα. Έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολύ περισσότερα εμβόλια, πλην όμως ο αριθμός των εμβολίων -ως γνωστόν- είναι καθορισμένος από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις εταιρίες και από τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ανέφερε. Η αλήθεια είναι ότι ο προγραμματισμός των εμβολιασμών στην Ευρώπη βρίσκεται στον… αέρα, καθώς, μετά τη Pfizer, και η AstraZeneca ανακοίνωσε πως οι πρώτες δόσεις θα είναι λιγότερες και θα φτάνουν το 60%. Έτσι, ενώ μέχρι τον Μάρτιο στην Ελλάδα θα έπρεπε να είχαμε παραλάβει συνολικά 1.500.000 εμβόλια από την AstraZeneca, μετά τις νέες εξελίξεις οι δόσεις δεν θα ξεπεράσουν τα 400.000.

Ο πρωθυπουργός πάντως, στην επιχείρηση να εκπέμψει μηνύματα αισιοδοξίας, σημείωσε ότι έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 80 έως 84 ετών. «Έχουμε ήδη μια πολύ θετική πρώτη ανταπόκριση ως προς τα ραντεβού τα οποία επιβεβαιώθηκαν μέσω της άυλης συνταγογράφησης και θα συνεχίσουμε με αυτούς και με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς» τόνισε.

Παράλληλα, ευχαρίστησε το προσωπικό όλων των δομών υγείας για το πολύτιμο έργο του από την αρχή της πανδημίας, ενώ ανέφερε πως «οι συγκινητικές εικόνες με τους ηλικιωμένους που εμβολιάζονται συνοδευόμενοι από συγγενείς τους -άνθρωποι που πίσω από τις μάσκες θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας άνθρωποι- προσωποποιούν το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ γενεών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα