Βολές από Γεννηματά, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη, που καταψήφισαν τον νόμο

Βολές στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας εκτόξευσαν οι αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που τοποθετήθηκαν στην Ολομέλεια, ξεκαθαρίζοντας πως καταψηφίζουν την πρωτοβουλία της Νίκης Κεραμέως. Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να δεχτεί τη σχετική πρόταση νόμου του ΚΙΝ.ΑΛ. για ειδικό σώμα φύλαξης, που θα υπάγεται απευθείας στον πρύτανη.

Αναφορικά με το ικαριώτικο κορονογλέντι αλλά και τα «μπρος πίσω» στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης, η κ. Γεννηματά σχολίασε πως η κυβέρνηση αισθάνεται ότι είναι υπεράνω του νόμου, καθώς και ότι δεν ειπώθηκε ούτε μια συγγνώμη ούτε έγινε ανάληψη ευθύνης για τα αλλεπάλληλα λάθη. Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας πως ξεπροβάλλει ένας «γαλάζιος» ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για διαγωνισμό ανευθυνότητας μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μίλησε για «απαράδεκτο» νομοσχέδιο, το οποία ακόμη και να ψηφιστεί δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη, όπως είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί διάφορες ομάδες που συνδέονται με φανερούς ή κρυφούς μηχανισμούς του κράτους για να εντείνει τον «αυταρχισμό» και την «καταστολή».

Υπέρ της πανεπιστημιακής υπηρεσίας φύλαξης, η οποία όμως να υπάγεται στις πρυτανικές Αρχές κι όχι στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τάχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι «κράχτης» ιδιωτικών κολεγιαρχών, ενώ πρότεινε «να μπουν βάσεις σε όλους και στα ιδιωτικά κολέγια». Επανήλθε μάλιστα στην προσωπική επίθεση στη Νίκη Κεραμέως, για την οποία είπε πως «δεν αξίζει να είναι υπουργός Παιδείας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα