Απίστευτο! Βανδάλισαν γκράφιτι του «Ευρύτου» με τους ήρωες του 1821

Θλίψη και αποστροφή για το κατάντημα ορισμένων «Ελλήνων» προκαλεί ο βανδαλισμός ενός από τα γκράφιτι που έφτιαξε ο «Εύρυτος» με τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Ο νεαρός δημιουργός, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά από τη δημοκρατία και προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού, έχει ζωγραφίσει σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας προσωπογραφίες των αγωνιστών του ’21. Μια από αυτές όμως, που εικονίζει τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, βεβηλώθηκε με πράσινη μπογιά προκειμένου να «σβηστεί». Ποιον άραγε ενοχλεί μια τέτοια εικόνα; Μόνο τους γνωστούς εθνομηδενιστικούς κύκλους και την άκρα Αριστερά, που χρόνια τώρα προσπαθούν να συκοφαντήσουν οτιδήποτε εθνικό. Δυστυχώς βέβαια αυτή η ελεεινή προπαγάνδα βρίσκει έδαφος και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος ο «Εύρυτος» έγραψε για το θέμα: «Δεν με ενοχλεί το πάτημα μιας ζωγραφιάς, το έχω συνηθίσει. Αυτό που δεν θα συνηθίσω ποτέ όμως είναι τη χλεύη και την αχαριστία των “Ελλήνων” προς τους ήρωές τους». Μετά την ανάρτηση ακολούθησαν δεκάδες σχόλια υποστήριξης στα social media προς τον νεαρό δημιουργό, που του ζητούσαν να συνεχίσει ακάθεκτος το έργο του προβάλλοντας μέσα από τις δημιουργίες του τους ήρωες του 1821 και άλλες μορφές της ελληνικής Ιστορίας.

Ο «Εύρυτος», ένα νεαρό παιδί μόλις 18 ετών, είναι η προσωποποίηση της ελπίδας και η αυθόρμητη κίνησή του να καταπιαστεί με τους εθνικούς μας ήρωες έτυχε μεγάλης προβολής. Είναι βέβαιο ότι τέτοιες θλιβερές προσπάθειες δεν θα τον πτοήσουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα