Αδιανόητο! Συγχωροχάρτι Δρίτσα στη 17 Νοέμβρη

Θύελλα αντιδράσεων για την απαράδεκτη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την οργάνωση

Tην αδιανόητη και ταυτόχρονα απαράδεκτη και προκλητική δήλωση ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη» έκανε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας. «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί, πιστεύω εγώ, από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές» σημείωσε, προκαλώντας σάλο και έντονες αντιδράσεις, χωρίς, μάλιστα, να υπάρξει οποιαδήποτε αποδοκιμασία του στη συνέχεια από την Κουμουνδούρου.

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι «οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων».

«Είναι, δε, χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει… Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα» καταλήγει η ανακοίνωση της κυβερνώσας παράταξης, η οποία επανήλθε με δεύτερη ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές δηλώσεις Δρίτσα «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του; Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».

Ο κ. Δρίτσας μετά τις αντιδράσεις επιχείρησε στη συνέχεια να ανασκευάσει μερικώς: «Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι “κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν” αναφερόταν στην ελληνική δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη». Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης σημείωσε: «Οσα είπε ο κ. Δρίτσας είναι απαράδεκτα, ανιστόρητα και προκλητικά. Η τρομοκρατία είναι εχθρός της δημοκρατίας. Πληρώσαμε πολύ ακριβά ως χώρα τη δράση της 17Ν, ώσπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να την εξαρθρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει καθαρά τις δηλώσεις του βουλευτή του». Στον Θοδωρή Δρίτσα επιτέθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας τη διαγραφή του και την καταδίκη των σημερινών δηλώσεων από τον Αλ. Τσίπρα. Μίλησε για την πιο σοκαριστική πολιτική δήλωση που έχει γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης από βουλευτή. «Αδύνατο για τον Αλέξη Τσίπρα να μην τοποθετηθεί. Να καταδικάσει και να διαγράψει τον Δρίτσα, αλλιώς δεν μπορεί να σταθεί» είπε.

Σοβαρότατο λάθος του κ. Τσίπρα

Ο κ. Δρίτσας υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο ατόπημα και δεν ήταν το πρώτο. Προσπάθησε να ανασκευάσει, όμως δεν τόλμησε να ζητήσει συγγνώμη για την αδιανόητη αρχική του δήλωση. Η μεγαλύτερη ευθύνη όμως ανήκει στον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Τσίπρα. Επρεπε ακαριαία να καταδικάσει τον βουλευτή του και να τον τιμωρήσει. Ακόμα και με διαγραφή. Μόνο έτσι θα έπειθε ότι δεν ανέχεται τέτοιες ιδέες στο κόμμα του. Από τη στιγμή που δεν το έπραξε, είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.

Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι επρόκειτο απλώς για «επικοινωνιακό λάθος», ο κ. Δρίτσας και πάλι θα έπρεπε να αποπεμφθεί. Σε τέτοια θέματα δεν χωράνε εκπτώσεις. Παρόμοια αστεία δικαιολογία επικαλέστηκε τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση για να καλύψει τη Μενδώνη. Και δεν έπεισε κανέναν.

Όπως η στάση της κυβέρνησης δημιούργησε υποψίες για συγκάλυψη του σκανδάλου Λιγνάδη, παρομοίως ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χθες την εντύπωση ότι κλείνει το μάτι στους οπαδούς των τρομοκρατών

Δημήτρης Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα