Οργή για το τροχαίο στη Βουλή – Με καθυστέρηση 48 ωρών η ανακοίνωση της Ντόρας

Μάρτυρες αναζητεί η οικογένεια του 23χρονου

Έκκληση για τυχόν αυτόπτες μάρτυρες απευθύνει η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα που νοσηλεύεται κλινικά νεκρός στον Ευαγγελισμό, μετά το φοβερό τροχαίο που προκάλεσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη. Την ίδια ώρα έχει προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις ένα βίντεο στο οποίο ακούγεται αστυνομικός της Τροχαίας να απειλεί έναν δικυκλιστή, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, και να απαιτεί να απομακρυνθεί από το σημείο του δυστυχήματος!

Στο εν λόγω βίντεο, που προκάλεσε σάλο στο twitter, ακούγεται ένας κούριερ, ο οποίος βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα και είδε τι συνέβη, να φωνάζει ότι ο άτυχος νέος πέρασε κανονικά με πράσινο. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ο αστυνομικός της Τροχαίας που ήταν υπεύθυνος για την κυκλοφορία των οχημάτων μπροστά από την πλαϊνή πύλη της Βουλής και λέει, απευθυνόμενος σε έναν συνάδελφό του: «Διώξ’ τον, μη λέει χαζομάρες!»

Παρά την αντίδραση του αστυνομικού, ο αυτόπτης μάρτυρας δεν φεύγει και φωνάζει απεγνωσμένα «Μα, το παιδί!», για να λάβει την οργισμένη απάντηση του τροχονόμου: «Ασ’ το το παιδί, το παιδί. Εσύ φοράς το κράνος σου; Σήκω φύγε τώρα. Εξαφανίσου!» Τελικά ο νεαρός δικυκλιστής κατέθεσε για το τροχαίο, ενώ εντοπίστηκε και ο οδηγός ενός ταξί που κατέγραψαν οι κάμερες να προπορεύεται της μοτοσικλέτας του 23χρονου, ο οποίος καταθέτει σήμερα. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού τροχαίου πολλοί ήταν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που άσκησαν δριμύτατη κριτική στην Αστυνομία, επειδή δεν προχώρησε στη σύλληψη του υπαίτιου οδηγού.

Το αποτέλεσμα ήταν πηγές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσουν σε διευκρινίσεις, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη, επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο και γιατί, βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ, ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής. Αποδέκτρια αρνητικών σχολίων έγινε τα τελευταία εικοσιτετράωρα και η Ντόρα Μπακογιάννη, κυρίως για την απόφασή της να βγάλει ανακοίνωση με καθυστέρηση 48 ωρών, αφού προηγουμένως είχε διαπιστώσει τον σάλο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο. Στην ανακοίνωσή της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε ότι το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που τραυμάτισε θανάσιμα τον 23χρονο Ιάσονα ανήκει στην ασφάλειά της και δήλωσε «βαθύτατα συντετριμμένη», διαβεβαιώνοντας παράλληλα την οικογένεια του νεαρού ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες.

Παρ’ όλα αυτά, προκάλεσε την αντίδραση πολιτών, οι οποίοι της καταλόγισαν ότι άργησε να πάρει θέση. Μέσα σε όλα αυτά, ράγισε καρδιές η δήλωση της μητέρας του άτυχου Ιάσονα, ότι η οικογένειά της θα δωρίσει τα όργανα του αγαπημένου της, η κατάσταση του οποίου ήταν μη αναστρέψιμη: «Το παιδί μου τελείωσε. Θα δώσει τα όργανά του. Εγώ αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα, επειδή ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά. Ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν» είπε η τραγική μητέρα, στον Alpha. Από την πλευρά της, η αδελφή του 23χρονου απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τη στιγμή του δυστυχήματος να ενημερώσει τις Αρχές.

«Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από εδώ και πέρα. Χρειαζόμαστε μάρτυρες για να εξακριβώσουμε τι συνέβη» τόνισε.

Για το τραγικό συμβάν διεξάγεται έρευνα από το Ανακριτικό Tμήμα της Τροχαίας, που ήδη συντάσσει δικογραφία με βάση και το οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του Κοινοβουλίου. Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί ΕΔΕ σε βάρος του αστυνομικού οδηγού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα