Θύελλα για το παλάτι του Ερντογάν με τα 300 (!) δωμάτια

Σάλο προκαλούν στη γονατισμένη από την οικονομική κρίση Τουρκία οι προκλητικές -πλην όμως λαμπερές- φωτογραφίες από το θερινό παλάτι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.

Η κατασκευή της πολυτελούς θερινής έπαυλης, έκτασης 85.000 τ.μ., που διαθέτει 300 δωμάτια, ιδιωτική πισίνα και ιδιωτική παραλία, ολοκληρώθηκε το 2019 και περιλαμβάνει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sozcu», πέντε κτίρια στον Κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας, στη νοτιοδυτική Τουρκία, απέναντι από τη Ρόδο, ακόμη και αίθουσες συνεδριάσεων – για την περίπτωση που προκύψει κάτι έκτακτο και ο Ερντογάν δεν προλαβαίνει να μετακινηθεί στην Αγκυρα για να το διευθετήσει.

Το πολυτελές κτιριακό συγκρότημα δέχεται διαρκή λεκτικά πυρά από βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και από περιβαλλοντικές οργανώσεις. Και όχι μόνο για το τεράστιο κόστος του, που φτάνει τα 85.000.000 δολάρια, αλλά και για την καταστροφή του περιβάλλοντος, αφού για την κατασκευή του κόπηκαν περίπου 50.000 δέντρα!

Τα σχέδια του Okluk State Guest House του Ερντογάν, του Προεδρικού Κρατικού Ξενώνα, όπως λέγεται, ανέβασε στον λογαριασμό του ο αρχιτέκτοντας Sefik Birkiye, ο οποίος σχεδίασε το κτιριακό σύμπλεγμα. Ο ίδιος αρχιτέκτονας βρίσκεται όμως πίσω και από το προεδρικό παλάτι του Ερντογάν στην Αγκυρα, που και αυτό έγινε αντικείμενο κριτικής για την καταστροφή του περιβάλλοντος, το υψηλό κόστος του, που έφθασε τα 615.000.000 δολάρια, και το κιτς στιλ του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα