Έκοψαν το ρεύμα τρεις φορές στην Τραπεζούντα

Και «ευγνωμοσύνη» Βαρθολομαίου «εις την τουρκικήν κυβέρνησιν διά την φιλόφρονα συμπαράστασιν»

Οι προκλήσεις των Τούρκων συνεχίστηκαν μετά τις απελάσεις Ελλήνων που ήθελαν να μεταβούν στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα, για να πάρουν μέρος στην πατριαρχική θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε χθες, έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια.

Η θεία λειτουργία, που τελέστηκε προεξάρχοντος του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας Πατριάρχου Βαρθολομαίου, μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 και το ρεύμα που έδιναν οι Τούρκοι -ω του θαύματος- κόπηκε τρεις φορές!

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τεχνικών και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, οι Τούρκοι είπαν ότι υπάρχει διακοπή ρεύματος στην περιοχή λόγω βροχοπτώσεων, αλλά η ΕΡΤ3 είχε φροντίσει να νοικιάσει γεννήτρια και αμέσως συνέχισε τη μετάδοση έπειτα από δύο λεπτά διακοπής.

Κατά τα λοιπά σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η πατριαρχική θεία λειτουργία ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν ορισμένα από τα λεγόμενα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο κ. Βαρθολομαίος, λες και δεν είδε και δεν άκουσε τις πρόσφατες προκλήσεις εις βάρος των Ποντίων, έκανε ειδική μνεία στην ομιλία του στις… ψυχές των Οθωμανών σουλτάνων (!!!) που σεβάστηκαν το Μοναστήρι και δεν το κατέστρεψαν και ακολούθως αποθέωσε την κυβέρνηση Ερντογάν λέγοντας: «Εκφράζομεν ευγνωμοσύνην και ευχαριστίαν εις την τουρκικήν κυβέρνησιν διά την φιλόφρονα συμπαράστασιν και κατανόησιν να τελέσωμεν εδώ, εις το παλαίφατον προπύργιον της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Θείαν Λειτουργίαν, διαβεβαιούμεθα δε και τους άρχοντας και τον επιτόπιον πληθυσμόν ότι παριστάμεθα σήμερον εν μέσω αυτών, ως πρέσβεις και άγγελοι ειρήνης και αλληλεγγύης, πλήρεις αισθημάτων αγάπης και φιλίας». Της πανηγυρικής θείας λειτουργίας συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και Φιλαδελφείας Μελίτων.

Ο κορονοϊός δεν επέτρεψε φέτος στους χιλιάδες Ποντίους να ανηφορίσουν στο ιστορικό μοναστήρι για το ετήσιο προσκύνημα, όπως έκαναν, προσερχόμενοι απ’ όλο τον πλανήτη, από το 2008 έως και το 2015, οπότε οι τουρκικές Αρχές το έκλεισαν για επισκευή. Υπήρχαν ελάχιστοι προσκυνητές, πάρα πολλοί δημοσιογράφοι, καθώς και Τούρκοι αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι ήλεγχαν την κατάσταση και φωτογράφιζαν όσους βρέθηκαν εκεί, δήθεν ως φωτογράφοι και… ρεπόρτερ!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα