Η κυβέρνηση τρέχει τώρα να κυρώσει τα μνημόνια με τα Σκόπια

Η κυβέρνηση ανοίγει ξανά το θέμα της κύρωσης των μνημονίων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, μετά το πάγωμα του τελευταίου διαστήματος λόγω των προκλήσεων των βόρειων γειτόνων μας. Ερωτηθείς για το θέμα και με αφορμή την πρόσφατη αμυντική συμφωνία μεταξύ Σκοπίων και Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «Η συμφωνία με την Τουρκία καλύπτει μια διαφορετική διάσταση συνεργασίας. Είναι μια δυνατότητα πιστοληπτικής γραμμής για αγορά αμυντικού υλικού. Από εκεί και πέρα, η χώρα μας έχει τις δικές της συμφωνίες με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Και σε ό,τι αφορά τα όποια μνημόνια εκκρεμούν, θα κυρωθούν στον κατάλληλο χρόνο το επόμενο διάστημα».

Υπενθυμίζεται ότι την έντονη δυσφορία της Αθήνας είχε προκαλέσει η ανάρτηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ο Ζάεφ είχε αναρτήσει στο twitter: «Βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από τη συνταγματική ονομασία της χώρας του.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε σχολιάσει τότε: «Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πνεύματος αυτής και καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και μάλιστα για ένα ευαίσθητο θέμα όπως το ποδόσφαιρο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα