Δήμος Αθηναίων: Και επίσημα πρόεδρος του Δ.Σ. ο Ελ. Σκιαδάς

Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, και μάλιστα με ισχυρή αποδοχή, εξελέγη ο πρώην αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου Ελ. Σκιαδάς. Ο νέος πρόεδρος -γενικός διευθυντής της «Εστίας» και βασικός συνεργάτης της «δημοκρατίας»- εξελέγη χθες κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου και αντικαθιστά τον Χρήστο Τεντόμα.

Το δημοτικό συμβούλιο, στην ίδια συνεδρίαση, έλαβε την απόφαση να δώσει το όνομα του σπουδαίου Ελληνα Μίκη Θεοδωράκη σε οδό της Αθήνας και να προκηρυχθεί καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την προτομή του, που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπως αρμόζει. Επίσης, έπειτα από πρόταση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη δωρεάν, τιμής ένεκεν, στις εγκαταστάσεις του Α’ Κοιμητηρίου, μέχρι να γίνει η ταφή του σύμφωνα με τις τελευταίες του επιθυμίες. Τέλος, η αντιπροσωπία του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος θα παρευρεθούν, ως οφείλουν, στην κηδεία του.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, «σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, κύριε πρόεδρε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει ότι “σαν φύγω, η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο”. Ηταν η Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του. Αυτός ήταν ο Μίκης της Αθήνας, ο Μίκης της Ελλάδας, ο παγκόσμιος Μ. Θεοδωράκης. Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε, ως ελάχιστο φόρο στον σπουδαίο Ελληνα, τη μετονομασία οδού σε “Μίκη Θεοδωράκη” και την τοποθέτηση της προτομής του σε κεντρικό σημείο της πόλης, για να σηματοδοτήσει το πέρασμά του στην αθανασία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα