Νovartis: Κάλυψη στους προστατευόμενους μάρτυρες από Εισαγγελία

Δεν πέρασαν οι μεθοδεύσεις για την αποκάλυψη της «Κελέση» και του «Σαράφη»

Ηχηρό «χαστούκι» έριξε η ενοποιημένη Εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος σε όσους επιχείρησαν να αποκαλύψουν τα στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, ανανεώνοντας την προστασία που τους παρέχει η Δικαιοσύνη για ακόμα δύο χρόνια. Η Εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος κρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ότι είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει αν πρέπει να αποκαλυφθούν τα πραγματικά στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων «Αικατερίνης Κελέση» και «Μάξιμου Σαράφη» στον απόηχο της μεγάλης κόντρας που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στην πρώην εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Θεοδώρου, η οποία συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, και την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της αποκάλυψης των στοιχείων των προστατευόμενων μαρτύρων βρίσκοντας στο πλευρό της σχεδόν όλους τους πολιτικούς που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο της Novartis. Αντιθέτως, η ανακρίτρια είχε την αντίθετη άποψη, η οποία τελικά συνέπεσε και με την κρίση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι οι οποίοι προβλέπονται από τον νόμο για την άρση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα.

Αφορμή για την κόντρα ήταν η κλήτευση, στα τέλη Μαΐου, από την κυρία Αλεβιζοπούλου της «Αικατερίνης Κελέση» και του «Μάξιμου Σαράφη», προκειμένου να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες. Ο «Μάξιμος Σαράφης» ζήτησε και έγινε δεκτό να μην προσέλθει στον Άρειο Πάγο, αλλά να καταθέσει ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού χώρου της ΕΛ.ΑΣ. Η «Αικατερίνη Κελέση» προσήλθε στο γραφείο της Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου με ελαφρά αλλοίωση των χαρακτηριστικών της.

Η αντιεισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου υποστήριξε ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να καταθέσουν με τα στοιχεία της πραγματικής τους ταυτότητας, καθώς η προστασία αφορούσε μόνο στην υπόθεση Novartis και όχι άλλες υποθέσεις. Η κόντρα μεταφέρθηκε στο δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο τελικά δήλωσε αναρμόδιο να αποφανθεί, διαβιβάζοντας την υπόθεση για οριστική κρίση στην αρμόδια Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Αικατερίνη Κελέση» και ο «Μάξιμος Σαράφης» εξετάστηκαν από την ανακρίτρια διατηρώντας την ανωνυμία τους, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας. Οι καταθέσεις τους βάζουν στην τελική ευθεία την ανάκριση με κεντρικό πρόσωπο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς έχει ήδη υποβληθεί κατάλογος μαρτύρων υπεράσπισης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα