Ποιος πληρώνει τον πανάκριβο Αμερικανό επικοινωνιολόγο;

Τον μετρ «εκλογάρχη» των Κλίντον, Μπλερ και Σρέντερ προσέλαβε ο πρωθυπουργός

Τον Σταν Γκρίνμπεργκ, τον «εκλογάρχη» του Μπιλ Κλίντον, του Τόνι Μπλερ και του Γκέρχαρτ Σρέντερ, έναν από τους πιο γνωστούς και ακριβούς επικοινωνιολόγους στον κόσμο, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλευρό του κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τη λίστα επιβατών που συνόδεψαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία γνωστοποιήθηκε από το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με τον Γκρίνμπεργκ να φιγουράρει δίπλα ακριβώς στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αλλά και στους στενούς συμβούλους του πρωθυπουργού.

Η εμφάνιση του Γκρίνμπεργκ συνιστά πρώτα απ’ όλα μια έμμεση παραδοχή ότι το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού βρίσκεται πάντα στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου. Εξάλλου, αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του «πατέρα των σύγχρονων τεχνικών δημοσκοπήσεων», όπως τον αποκαλούν οι συνάδελφοί του. Μαζί με την ομάδα του, που αποτελείται από δημοσκόπους, αναλύει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και σχεδιάζει την πολιτική στρατηγική, πάντοτε με το βλέμμα στις κάλπες.

Ο Αμερικανός ήταν πιθανότατα και εκείνος που συμβούλεψε τον πρωθυπουργό να απαντήσει στην ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με την… απίστευτη αμερικανιά ότι οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα. Βεβαίως, αν σκεφτεί κανείς λίγο καλύτερα την πρωθυπουργική απάντηση, θα καταλάβει πως πρόκειται για τεράστιο αυτογκόλ, εφόσον υπονοεί ότι οι γαλοπούλες, δηλαδή η κυβέρνηση, φοβούνται τα Χριστούγεννα, δηλαδή τις εκλογές…

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν πιστέψουμε τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί εξάντλησης της τετραετίας, η παρουσία του Γκρίνμπεργκ προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς λαμβάνει χώρα σε έναν ουδέτερο πολιτικά χρόνο. Χρειάζεται, άραγε, στο πλάι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον «γκουρού» των πρώην πλανηταρχών προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ΔΕΘ;

Επιπλέον, είναι απορίας άξιο πού βρίσκει ο πρωθυπουργός τα χρήματα και πληρώνει τον πανάκριβο επικοινωνιολόγο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα υπέρογκα χρέη που βαραίνουν την κυβερνώσα παράταξη.

Σημειωτέον πως ο Σταν Γκρίνμπεργκ συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βοηθώντας τον να στήσει την προεκλογική του καμπάνια, ενώ θεωρείται και ο ιθύνων νους πίσω από τη στροφή στο Κέντρο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα