«Σφάζονται» στον ΣΥΡΙΖΑ για τους εμβολιασμούς

Νέος κύκλος εσωστρέφειας έπειτα από τα «καρφιά» Ξανθού σε Πολάκη, που προκάλεσαν την έκρηξη του Σφακιανού

Μύλος έχει γίνει -για ακόμα μία φορά- ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, με τα δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη να τσακώνονται δημοσίως σαν τα κοκόρια, προκαλώντας δυσφορία στην Κουμουνδούρου και πυροδοτώντας νέο κύκλο εσωστρέφειας. Και ενώ η κίνηση-ματ, όπως την αποκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ, της αποκάλυψης του εμβολιασμού του Παύλου Πολάκη από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στο Οpen, είχε οδηγήσει στο να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα στο κόμμα, η συνέντευξη του πρώην υπουργού και «σκιώδους» υπουργού Υγείας προκάλεσε εκ νέου πονοκέφαλο, αλλά και την οξεία αντίδραση του αψύ Σφακιανού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ανδρέας Ξανθός «έδωσε στεγνά» τον «σύντροφό» του μιλώντας στην εφημερίδα «Θεσσαλία». Οπως δήλωσε, «υπήρχε όντως μια διαφορετική τοποθέτηση του κ. Πολάκη, με επιχειρήματα που κατά την άποψή μου δεν είχαν σοβαρή επιστημονική βάση. Το θέμα του εμβολιασμού δεν αμφισβητείται πουθενά στον κόσμο. Δεν αμφισβητείται η αξία και η ασφάλεια των εμβολίων, και η κριτική των αντιεμβολιαστών δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε, και νομίζω πως και τυπικά κλείνει αυτή η ιστορία». Μόνο που η ιστορία ουδέποτε έκλεισε – τουναντίον.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έγραψε στο facebook, όπως το συνηθίζει: «Η επιστήμη. Της επιστήμης. Την επιστήμη. Ω, επιστήμη… Δηλαδή, να πιστεύουμε… τον Τσιόδρα, τον Μαγιορκίνη, τον Βασιλακόπουλο και την Παγώνη!!!! Θου, κύριε, φυλακήν τω στόματί μου…» Μάλιστα, προς αποφυγήν… παρεξηγήσεων, έσπευσε να «φωτογραφίσει» τον Ανδρέα Ξανθό, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Έτσι, κάτι σκέφτηκα… Γιατί είδα μια συνέντευξη που δόθηκε στον επαρχιακό Τύπο και την αναπαράγουν σήμερα…» Η δημόσια αντιπαράθεση των δύο ανδρών και πάλαι ποτέ συγκατοίκων στο υπουργείο Υγείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει νέο γύρο γκρίνιας στο εσωτερικό του κόμματος. Αποδεικνύεται, αν μη τι άλλο, πως, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης, δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα αυτονόητα, πόσο μάλλον να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Ιδιαίτερα ενοχλημένοι εμφανίζονται οι 53, που θεωρούν πως αυτός ο δημόσιος καβγάς ευτελίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας πάτημα στη Ν.Δ., αλλά και θολώνει το σαφές μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού που επιθυμεί να στείλει η Κουμουνδούρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα