Ποιος έφερε στην Ελλάδα τους 700 Αφγανούς;

Αμερικανός φιλάνθρωπος ισχυρίζεται ότι ήρθαν με προσωπική παρέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη

Αν το θέλει η σύζυγος του πρωθυπουργού τότε παρακάμπτονται όλοι οι θεσμοί και οι σχετικές διαδικασίες και μόλις μέσα σε μία ώρα δίνεται το πράσινο φως για να γίνει η Ελλάδα σωτήριο καταφύγιο εκατοντάδων προσφύγων από το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με άρθρο του Politico, περισσότερες από 700 γυναίκες μαζί με τις οικογένειές τους από το Αφγανιστάν φιλοξενούνται στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν.

Ωστόσο, το αποκαλυπτικό και ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι δεν ήρθαν στη χώρα μας έπειτα από κρατική παρέμβαση, αλλά έπειτα από προσωπική παρέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη. Γράφει το Politico: «Η Ελλάδα φαίνεται να έχει υποδεχθεί περισσότερες γυναίκες από το Αφγανιστάν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, μετατρέποντας την πρωτεύουσά της σε έναν απομακρυσμένο θύλακα της τέως πολιτικής σκηνής της Καμπούλ (!!). Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η Αθήνα έγινε το σημείο άφιξης για πάνω από 700 γυναίκες δικαστές, βουλευτές, δημοσιογράφους και δικηγόρους, μαζί με τις οικογένειές τους – εμβληματικά πρόσωπα μιας δημοκρατικής κοινωνίας που δεν είναι πια καλοδεχούμενη μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν τον Αύγουστο».

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Politιco, διαμεσολαβητής ήταν ο Αμερικανός Αμέντ Κχαν, του οποίου η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη είναι «παλιά φίλη». Γράφει επ’ αυτού το άρθρο:

«Έστειλα μήνυμα στη σύζυγο του Ελληνα πρωθυπουργού Μαρέβα (Γκραμπόβσκι), που είναι παλιά φίλη, και της είπα ότι έχω αυτή την κατάσταση και δεν έχω πουθενά να τους πάω» αποκαλύπτει ο Αμερικανός φιλάνθρωπος και ιδιοκτήτης ΜΚΟ Αμέντ Κχαν. «Μία ώρα αργότερα, η Ελλάδα είπε: “Ναι, θα τους πάρουμε”. Δεν χρειάστηκε καν να τους το ζητήσω. Μερικές ώρες αργότερα, μιλούσα με τον Ελληνα υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, ο οποίος δημιούργησε μια ομάδα WhatsApp για να συντονίσει την επιχείρηση».

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από τους ισχυρισμούς του «Αμερικανού φιλάνθρωπου» που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος όμως διατηρεί και ανάλογη οργάνωση με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το ελληνικό κράτος για να μάθουμε εντέλει εάν λειτουργούν οι κρατικές υπηρεσίες και οι θεσμοί στην Ελλάδα… Καμία αντίδραση φυσικά δεν υπήρξε και από την Μαρέβα Μητσοτάκη…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα