Ζητάει τα ρέστα ο πορφυρογέννητος

Ο Μπακογιάννης επιτίθεται σε όσους αντιδρούν στη φιέστα των 215.000 ευρώ και τους χαρακτηρίζει «μίζερους»!

Στη ζωή πρέπει να πληρώσεις για να μάθεις. Ο πορφυρογέννητος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είναι άκρως αμφίβολο εάν καταφέρει να διδαχθεί ποτέ οτιδήποτε και ο λόγος είναι απλός: δεν πληρώνει από τη δική του τσέπη. Γι’ αυτό ξοδεύει δημόσιο χρήμα αλύπητα και χωρίς να υπάρχει αύριο, στην πλάτη των αλαφιασμένων πολιτών του πρώτου δήμου της χώρας.

  • Από τον
    Γιώργο Χατζηδημητρίου

Η απόφασή του να διοργανώσει με απευθείας ανάθεση μια αρχοντοχωριάτικη -ιδιωτική στην πραγματικότητα- εορταστική εκδήλωση με κοινό μονάχα τον ίδιο -λόγω κορονοϊού- την παραμονή Πρωτοχρονιάς προκαλεί σεισμό. Η συναυλία, στην οποία θα τραγουδήσει ο παγκοσμίου φήμης αοιδός Σάκης Ρουβάς, θα δοθεί χωρίς την παρουσία ανθρώπων στον χώρο στάθμευσης έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού, θα διαρκέσει μόλις 17 λεπτά και σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, δηλαδή του δημάρχου, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ και θα μας κοστίσει πάνω από 215.000 ευρώ, στα οποία, όπως φαίνεται, δεν περιλαμβάνεται η αμοιβή του σεμνού καλλιτέχνη.
Τα πράγματα βεβαίως δεν είναι όσο άσχημα δείχνουν – είναι πολύ χειρότερα. Διότι μετά την ομοβροντία κριτικής που δέχτηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας ο Κ. Μπακογιάννης, σαν άλλη πολιτική Αντουανέτα, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι το μέγεθος της πρόκλησης και βγήκε να ζητήσει και τα ρέστα, χαρακτηρίζοντας με αναίδεια και πολιτική υστερία τούς πολιτικούς επικριτές του «φαρμακόγλωσσους» και τα επιχειρήματά τους «μίζερα» και «ανάξια σχολιασμού»!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τεχνόπολης (των ανθρώπων του δηλαδή…), την οποία ο δήμαρχος επικαλέστηκε, όλα βαίνουν καλώς. «Η κεντρική εορταστική εκδήλωση για την αλλαγή του έτους έχει όλα τα τελευταία χρόνια έναν σταθερό προϋπολογισμό, που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 190.000 ευρώ» αναφέρεται εισαγωγικά σχετικά και σημειώνεται: «Σε αυτόν περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, το σενάριο, η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια, οι αμοιβές καλλιτεχνών, ο φωτιστικός σχεδιασμός, η σκηνογραφία, ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, μελέτες και εγκαταστάσεις, όπως και οι αμοιβές προσωπικού για το σύνολο των αναγκαίων υπηρεσιών».

Ενδεικτικά -σύμφωνα με τον δήμο- παρατίθεται το κόστος των εκδηλώσεων παρελθόντων ετών που έχει, όπως υποστηρίζουν, ως εξής: 2016 – 170.000 ευρώ, 2017 – 170.000 ευρώ, 2018 – 170.000 ευρώ, 2019 – 190.000 ευρώ, 2020 – 227.000 ευρώ, 2021 – 211.000 ευρώ. «Τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, η εκδήλωση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή κοινού αποκλειστικά για τηλεοπτική μετάδοση» εξηγούν οι άνθρωποι του Μπακογιάννη και προσθέτουν ότι φέτος «απασχολούνται περισσότεροι από 170 επαγγελματίες και 20 εταιρίες, μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών».

Προδήλως, παρατηρούν στην αγορά, αυτό δεν εξηγεί τον λόγο για τον οποίο δεν προηγήθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος, αλλά και γιατί ξοδεύονται τόσα χρήματα για κάτι που στην πραγματικότητα είναι πρόγραμμα της ΕΡΤ. Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κ. Μπακογιάννης χάνει το μέτρο και εκτίθεται δυσάρεστα δείχνοντας περιφρόνηση στο δημόσιο χρήμα. Ιδίως αφού έχουν προηγηθεί το φιάσκο του «Μεγάλου Περιπάτου», οι γελοίες ανακοινώσεις για… πλατάνια στην Πανεπιστημίου, το γκαζόν της Ομόνοιας που πήγε υπέρ πίστεως και διαδοχικοί ακριβοί πειραματισμοί την ώρα που με την πρώτη βροχή το κέντρο της Αθήνας πλημμυρίζει, κεντρικοί δρόμοι είναι απειλητικοί και σκοτεινοί, τα σπίτια ερημώνουν και εκατοντάδες φτωχοί συμπολίτες συνωστίζονται σε συσσίτια που στήνει η πρωτοβουλία συλλογικών ομάδων.

Μεμψίμοιρα πράγματα, θα έλεγε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι για τις ανάγκες του θεάματος θα στηθεί υπαίθρια σκηνή με βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινους πολυελαίους και εκατοντάδες φώτα στα οποία θα λάμπει ο Σάκης…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα