Αίσχος! Το Μαξίμου καλύπτει τον Γιώργο Γεραπετρίτη

Νέο αποκαλυπτικό μήνυμα έδωσε στη δημοσιότητα ο παρουσιαστής. Υπουργοί νομοθετούν για να τον εξυπηρετήσουν!

Οι ελπίδες ότι έστω και την τελευταία στιγμή η πρωθυπουργός θα καταλάβαινε τον πρωτοφανή διασυρμό που υφίσταται ο ίδιος, η κυβέρνησή του αλλά και οι θεσμοί της χώρας, και θα καθάριζε τον βούρκο στο Μέγαρο Μαξίμου, θέτοντας εκτός κυβέρνησης τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη μετά τις αποκαλύψεις ότι ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υπόδικο παρουσιαστή και πρώην μάνατζερ της πορνοστάρ Τζούλιας Αλεξανδράτου, Μένιο Φουρθιώτη, εξανεμίστηκαν.

Όχι μόνο τον κρατάει στη θέση του, αλλά τον στηρίζει με κάθε τρόπο, παρότι αποδείχθηκε ότι ακόμα κι από το βήμα της Βουλής έλεγε ψέματα πως δεν έχει καμία επικοινωνία με τον «βούρκο Φουρθιώτη». Είναι πλέον εκτεθειμένος και υπόλογος ο ίδιος για τα πάρε δώσε του υπουργού του με τον «χαμογελαστό και αγαπητό» Φουρθιώτη, όπως ο ίδιος ο υπουργός τον χαρακτήρισε, και το αμείλικτο ερώτημα είναι γιατί τον κρατάει στη θέση του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χθες απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε, κομπιάζοντας σε ορισμένα σημεία και με έκδηλη αμηχανία, ότι ο υπουργός Επικρατείας και συνομιλητής του υπόδικου για κακουργήματα παρουσιαστή «προφανώς και εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Η δήλωση του υπουργού Επικρατείας ήταν σαφής και δεν αφήνει καμία σκιά για παρερμηνεία». Ο κ. Οικονόμου πέταξε την μπάλα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν μας κάνει εντύπωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από την επίθεση στη Δικαιοσύνη υιοθετεί τώρα και τον εν λόγω κύριο», ενώ συμπλήρωσε ότι «η εντεινόμενη απελπισία και απαξίωσή του καθιστά φυσιολογική τη συμπεριφορά του και αναδεικνύει το είδος της αντιπολίτευσης που ασκεί». Προφανώς δεν έχει καταλάβει την αγανάκτηση κάθε σοβαρού ανθρώπου και επιμένει να δίδει κομματικές διαστάσεις σε αυτή τη βρομερή υπόθεση.

Αργά χθες το απόγευμα ο Μένιος Φουρθιώτης ανάρτησε ακόμα ένα μήνυμα του Γιώργου Γεραπετρίτη προς τον ίδιο, ακόμα πιο σοβαρό και σκανδαλώδες, καθώς εμπλέκει τρεις υπουργούς, τους Άδωνι Γεωργιάδη, Στέλιο Πέτσα και Θ. Λιβάνιο, σε νομοθετική ρύθμιση ευνοϊκή για τον Φουρθιώτη και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση νομοθετεί για την εξυπηρέτηση του υπόδικου τηλεπαρουσιαστή και κατ’ εντολήν του.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα ο Γ. Γεραπετρίτης, αφού του ζητάει συγγνώμη για τη δυσκολία επικοινωνίας λόγω Covid, τον ενημερώνει ότι επικοινώνησε με τον υφυπουργό κ. Λιβάνιο και ότι αυτός του μετέφερε ότι η ενσωμάτωση έγινε με το ακριβές περιεχόμενο της οδηγίας και ό,τι είχε εξαρχής αναρτηθεί. Του γράφει ακόμα ότι οι κύριοι Γεωργιάδης και Πέτσας τον ενημέρωσαν ότι δεν είχαν δεσμευτεί για οτιδήποτε άλλο και ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση για τα τηλεπαράθυρα και για την παραγραφή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, η οποία θα βελτιωθεί. «Θα υπάρξει νέα νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά σύντομα, που θα αφορά περιφερειακούς σταθμούς» τον ενημερώνει το κ. Γεραπετρίτης και του εκφράζει την… εκτίμησή του.

Το θέμα που αφορούσε η ρύθμιση δεν είναι ακόμα γνωστό, όμως είναι κατάντια υπουργοί της κυβέρνησης να νομοθετούν κατ’ εντολήν ενός υποδίκου για κακουργήματα και να του συμπεριφέρονται σχεδόν με δουλικό τρόπο σαν να είναι αφεντικό τους.

Επίσης το μήνυμα αυτό εκθέτει ακόμα πιο πολύ τον Γ. Γεραπετρίτη, όχι μόνο γιατί νομοθετεί για λογαριασμό του Φουρθιώτη, αλλά και γιατί αποδεικνύει ότι ο ίδιος ψευδόταν ακόμα και χθες, όταν δήλωνε ότι απλώς απαντούσε στις οχλήσεις του Φουρθιώτη επειδή επικαλείτο κίνδυνο για τη ζωή του. Πόσο πιο χαμηλά πια η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Ακόμα και μετά από αυτό το επαίσχυντο μήνυμα ο κ. Μητσοτάκης τον εμπιστεύεται;

Οι απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που γεννώνται είναι επιτακτικές, καθώς η σιωπή συνιστά συνενοχή. Ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο υπόδικος πρώην μάνατζερ πορνοστάρ απολάμβανε πρωτοφανούς εύνοιας από την κυβέρνηση, που του είχε διαθέσει, όπως όλοι γνωρίζουμε, ακόμα και αστυνομικούς για τη φύλαξή του, σαν να ήταν κάποιο υψηλό πρόσωπο.

Αλήθεια, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μήπως ήρθε η ώρα να απαντήσει κι αυτός ποιος ή ποιοι επέβαλαν την αστυνομική φύλαξη στον Φουρθιώτη; Έλαβε σχετική εντολή από τον κ. Γεραπετρίτη, όπως λέγεται; Επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης μήπως κι αυτός πρέπει να απαντήσει για το γεγονός ότι ο Φουρθιώτης στη φυλακή είχε προνομιακή μεταχείριση, όπως έχει γραφεί στον Τύπο;

Απάντηση, όμως, οφείλει να δώσει και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για το αν η επικοινωνία του συνεργάτη του Ν. Σιγάλα με τον Φουρθιωτη, στις 27 Ιανουαρίου 2021, είχε σχέση με την εκταμίευση των χρημάτων του προγράμματος «Συν-Εργασία» που έγινε την επόμενη ημέρα, με τον Φουρθιώτη να διεκδικεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ με ψεύτικα στοιχεία.

Γιατί ο πρωθυπουργός κρατάει στη θέση του τον κ. Γεραπετρίτη; Ποιες είναι οι σχέσεις του υπουργού Επικρατείας αλλά και του Μαξίμου με τον υπόδικο παρουσιαστή; Γιατί η κυβέρνηση υπεκφεύγει και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, πλέον, είναι αυταπόδεικτες οι επικοινωνίες του Φουρθιώτη με το Μαξίμου, τον Γ. Γεραπετρίτη, τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκο Ρωμανό και τον Νίκο Σιγάλα, συνεργάτη του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη; Πώς ανέχεται ο πρωθυπουργός να εκβιάζονται υπουργοί και συνεργάτες του από έναν υπόδικο πρώην μάνατζερ πορνοστάρ;

Ο Ρωμανός δίνει γραμμή στον Μένιο: «Μη μασάς…»

Την ίδια απάντηση περίπου είχε δώσει προχθές και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός, συνομιλητής κι αυτός του υπόδικου τηλεπαρουσιαστή, όμως χθες ο, κατά τον Γεραπετρίτη, «χαμογελαστός και αγαπητός» τον περιποιήθηκε δεόντως, δίνοντας στη δημοσιότητα συνομιλία τους με μηνύματα, όπου εμφανίζεται ο Ν. Ρωμανός με άνεση και οικειότητα να του… δίνει και γραμμή για το τι πρέπει να κάνει στην εκπομπή του. Φαίνεται να έχει στείλει μήνυμα λέγοντας στον τηλεπαρουσιαστή «μη μασας» και ζητώντας του να «κλείσει το σούργελο».

Κατά τον Φουρθιώτη, ο Ρωμανός αναφέρεται σε βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο παρουσιαστής αφού τον ευχαριστεί τον ρωτάει αν βλέπει τα αφιερώματα που έχει κάνει στον Άκη Σκέρτσο, στον Χρήστο Σταϊκούρα και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, με τον Ρωμανό να τον διορθώνει σχετικά με τις φωτογραφίες του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αναφερόμενος στη λίστα Πέτσα που αρχικά συμπεριλάμβανε και χρήματα στον υπόδικο για κακουργήματα Μένιο Φουρθιώτη, είχε ρωτήσει ευθέως τον κ. Γεραπετρίτη για το εάν έχει σχέσεις με τον παρουσιαστή! Ο κ. Γεραπετρίτης, όμως, αρνιόταν κάθε επικοινωνία, αλλά μετά τον ωμό εκβιασμό του Φουρθιώτη και την αποκάλυψη των μεταξύ τους κλήσεων, αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδεται για μία ακόμη φορά σε ασκήσεις ανθρωποφαγίας, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως «ουδέποτε έχω δει ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον κύριο Φουρθιώτη. Απάντησα σε οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα