Σπαράσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ! Κούλογλου εναντίον Πολάκη με ειρωνείες

Κλυδωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τις καθημερινές αντιμαχίες στελεχών του, οι οποίες μεταδίδουν στην κοινή γνώμη την εικόνα ενός σπαρασσόμενου κόμματος. Επειτα από δηλώσεις κάποιου κομματικού παράγοντα, ακολουθεί η αντεπίθεση για λογαριασμό κάποιου άλλου κι όλο αυτό σε δημόσια θέα, κάτι που προκαλεί ένα απωθητικό θέαμα.

Χθες ήταν σειρά του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος συχνά πυκνά προκαλεί αναταράξεις με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, όταν τα έβαλε με τον Παύλο Πολάκη, επειδή ο πρώην υπουργός πρότεινε την κρατικοποίηση μιας από τις συστημικές τράπεζες, αλλά και δημόσιων Οργανισμών κοινής ωφέλειας, όπως η ΔΕΗ, ώστε, όπως υποστήριξε, να λειτουργούν υπέρ του λαού.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Radio North 98 χαρακτήρισε ουσιαστικά αστείες τις θέσεις Πολάκη και ισχυρίστηκε επιθετικά ότι «δεν περνάει η κρατικοποίηση αυτή τη στιγμή ιδιωτικής τράπεζας στην Ελλάδα» στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Δηλαδή θα πρέπει να φύγεις και από την Ευρωπαϊκή Ενωση» είπε και σε ειρωνικό τόνο προς τον… σύντροφό του συμπλήρωσε: «Επομένως δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές και το ίδιο ισχύει και με τη Δικαιοσύνη», για την οποία ο Πολάκης ζήτησε καθολική αναμόρφωση μέσω εθελούσιας εξόδου και δημιουργίας κρατικής σχολής δικαστών.

Ο Στ. Κούλογλου αναγνώρισε μεν ότι υπάρχουν περιθώρια μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς, αλλά δήλωσε δηκτικά: «Μην ανησυχείτε με όσα ακούτε, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου». Συνεχίζοντας την κριτική του, επισήμανε ότι «ασφαλώς πιστεύουμε ότι χρειάζεται -και το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή και το Ταμείο Ανάκαμψης- να δημιουργηθεί και μια δημόσια τράπεζα. Στην Πορτογαλία το έκαναν. Επίσης, ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Τώρα, ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο. Αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες, αλλά προτείνουν λάθος μέτρα».

Αναφερθείς στα αρνητικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν σταθερά καθηλωμένο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφώς διευκρινίσει τι καλά έκανε την προηγούμενη φορά, τι δεν έκανε καλά, γιατί δημιουργήθηκε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, τι αυτοκριτική πρέπει να κάνει και πώς θα κυβερνήσει στο μέλλον και με ποιους ανθρώπους. Και από τη στιγμή που δεν έχει διευκρινίσει αυτά τα πράγματα, γι’ αυτό βλέπετε ότι με μια τόσο ανίκανη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του. Αυτά τα πράγματα έπρεπε να γίνουν το πρώτο εξάμηνο».

Με αφορμή τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, βρήκε την ευκαιρία να προσθέσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας δεν διαθέτει πρόγραμμα: «Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης. Είναι ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς επεξεργασίες για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα