Οι Τούρκοι ζητούν και τα ρέστα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Κατηγορούν την Ελλάδα για σφαγή Οθωμανών κατά την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς το 1821

Aνιστόρητοι και επικίνδυνα προκλητικοί εμφανίστηκαν χθες ακόμα μια φορά οι δήθεν «καλοί γείτονες» Τούρκοι, με το υπουργείο Εξωτερικών τους να αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί την ευθύνη της χώρας στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μάλιστα, στην κατάπτυστη ανακοίνωσή τους που έδωσαν στη δημοσιότητα όχι μόνο γύρισαν την πλάτη στα ιστορικά γεγονότα, αλλά ζητούσαν και τα… ρέστα, τονίζοντας πως αρνούνται τις «παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών Αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ποντιακών ισχυρισμών, που διαστρεβλώνουν πλήρως την Ιστορία».

Ταυτοχρόνως, δεν δίστασαν να μιλήσουν για λόμπι που στρέφονται κατά της Αγκυρας, ενώ καταφέρθηκαν και εναντίον όσων προσπαθούν να… παραπλανήσουν τις νεότερες γενιές με φόντο τα ιστορικά γεγονότα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όμως, κάλεσαν την Ελλάδα να «αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (…) που διέπραξαν οι Ελληνες κατά την εισβολή και την κατοχή της Ανατολίας», αναφερόμενοι στη Μικρασιατική Εκστρατεία του 1919-1922. Όσο για το… καλύτερο από όλα; Η Αγκυρα, γυρίζοντας το ιστορικό «ρολόι» πίσω στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, κατηγόρησε τη χώρα μας για τη… σφαγή όλων των Τούρκων κατά την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς το 1821!

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών Αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ποντιακών ισχυρισμών, που διαστρεβλώνουν πλήρως την Ιστορία» ανέφεραν οι Τούρκοι χαρακτηριστικά. Με την ανακοίνωσή τους να τονίζει πως «είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την Ιστορία».

«Αντί να βασίζεται σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις, που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που ενσωματώθηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης -όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων-, τα οποία διαπράχθηκαν από την Ελλάδα κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής της στην Ανατολία. Ομοίως, θα ήταν σκόπιμο για όσους κάνουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821» προσέθεσαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα