Αμετανόητος ο Τσίπρας! Υπερασπίζεται ακόμα τον νόμο Κατρούγκαλου

Τι δήλωσε για το ΕΣΥ και τις προκλήσεις της Άγκυρας

Η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε χθεσινή εκδήλωση με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή», που διοργάνωσαν το «Πρώτο Θέμα» και το ιατρικό site ygeiamou.gr, στάθηκε αφορμή να μιλήσει για πολλά περισσότερα. Ακόμα και να υπερασπιστεί, προς γενική κατάπληξη, τον διαβόητο νόμο Κατρούγκαλου! Σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «είναι οξύμωρο, αλλά οι διαρροές για πρόωρες εκλογές προέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο κάτοικος είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τις διαψεύδει. Κάπως πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Εμείς βιαζόμαστε γιατί ένα πράγμα με ανησυχεί: τι θα παραλάβουμε ξανά».

Ειδικότερα για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών επανέλαβε εμφατικά: «Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ήρθαν εκ των προτέρων τα κόμματα να ανακοινώσουν τις συνεργασίες τους. Έρχονται τα αποτελέσματα των εκλογών και τοποθετούνται σε βάση προγραμματική».

Αναφερθείς στην έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας, ο Αλ. Τσίπρας καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην Αγκυρα, η οποία τεντώνει το σχοινί με την Ελλάδα, δηλώνοντας ανήσυχος για τη δυσμενή τροπή των πραγμάτων.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε αυτές τις εντάσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι σύμμαχοι μας έχουν τόσο δεδομένους και μας λένε “βρείτε τα”. Ξέρω πολύ καλά ότι αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι, θα είμαστε μόνοι μας» προειδοποίησε, στηλιτεύοντας την υποκριτική συμπεριφορά των συμμάχων.

Εκείνο που ξένισε πολλούς στην αίθουσα ήταν η υπεράσπιση του νόμου Κατρούγκαλου, χάρη στον οποίο, όπως έφτασε να ισχυριστεί, διασώθηκε το ασφαλιστικό σύστημα!

«Είναι από τους πιο παρεξηγημένους στη χώρα. Γιατί είχαμε μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Θα έπρεπε οποιαδήποτε κυβέρνηση να την κάνει ανεξαρτήτως τρόικας. Ηταν ένας νόμος που διακρίνεται από τη δίκαιη μοιρασιά βαρών και ωφελημάτων, που προχώρησε σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως το ένα ασφαλιστικό ταμείο για όλους» είπε προκαλώντας γενική παγωμάρα. «Η πίεση που είχαμε από την τρόικα, όμως, μας ανάγκασε να κάνουμε αβαρίες, όπως οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες, τη μεσαία τάξη» είπε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, για να προσθέσει: «Σήμερα που μιλάμε και για τις επόμενες δεκαετίες, το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο»…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έκανε πως δεν είδε την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα, η οποία αποτέλεσε «κραυγή αγωνίας». «Χάσαμε 30.000 συμπολίτες μας. Ημασταν οι χειρότεροι στην Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Τον Μάρτιο είχαμε υπερβάλλουσα θνησιμότητα 31% έναντι 5,8% που ήταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Οι αριθμοί για τη διαχείριση της πανδημίας μιλούν από μόνοι τους» είπε. Δεσμεύτηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει έμφαση στο μισθολογικό των υγειονομικών, με πρωτοβουλίες και σε άλλους τομείς, όπως η αποκέντρωση του συστήματος υγείας, η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και η δημιουργία κινήτρων για τους νέους γιατρούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα