Το «κόμμα της Novartis» στο βιβλίο του Άδωνη Γεωργιάδη

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η παρουσίαση και η… ρητορική επικεντρώθηκε σε κατηγορίες για τους πολιτικούς αντιπάλους της Ν.Δ.

Πρώτο τραπέζι πίστα το «κόμμα της Novartis» στην παρουσίαση του βιβλίου του Αδωνη Γεωργιάδη «Απλά μαθήματα ρητορικής». Μόνο που το θέμα του βιβλίου πέρασε σε δεύτερη μοίρα και η… ρητορική επικεντρώθηκε σε κατηγορίες για τους πολιτικούς αντιπάλους της Ν.Δ. με άξονα τo σκάνδαλο Novartis, ειρωνείες, γέλια, χαμηλού επιπέδου σχόλια και μομφές προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα…

Ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, ο πρώην επίτροπος και υπουργός Δ. Αβραμόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο, έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, στον Ταύρο, και την οποία συντόνισε η σύζυγος του Αδωνη Γεωργιάδη και διευθύντρια της Ελληνικής Αγωγής Ευγενία Μανωλίδου.

Υπό το βάρος του σκανδάλου και των νέων αποκαλύψεων για την παραποίηση του εγγράφου του FBI, όπου στη μετάφραση σβήστηκε το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος του Αδ. Γεωργιάδη στο σκάνδαλο της Novartis, σε μια παραληρηματικού ύφους ομιλία, ανακάλυψε μέχρι και προσπάθεια μέσα από το σκάνδαλο να καταστραφεί ο πολυκομματισμός στη χώρα, ενώ αγόρευσε για το σκάνδαλο σαν να ήταν σε δικαστική αίθουσα και υπερασπιζόταν το «κόμμα Novartis». Είπε πως η ρητορική δεν έχει καμία αξία, όταν αυτός που σε ακούει είναι «εντολοδόχος συμφερόντων πολιτικών αντιπάλων», ενώ υποστήριξε ότι «με τρεις κουκουλοφόρους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να καταστρέψει τον πολυκομματισμό στη χώρα μας, αλλά… βιάστηκε».

Κατά της Τουλουπάκη

Επίσης, επιτέθηκε και στην εισαγγελέα Εφετών, πρώην εισαγγελέα για θέματα Διαφάνειας Ελένη Τουλουπάκη, την οποία κατηγόρησε ότι είχε κλειστά τα αυτιά της στα νομικά επιχειρήματα που ο ίδιος τής προσκόμιζε και επιπλέον ότι υπάκουε σε άνωθεν εντολές. Ο Μ. Δημητρακόπουλος επέμεινε ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο ελλείψει ενδείξεων έστω, ενώ αναγόρευσε τον εαυτό του και σε υπερασπιστή του πρωθυπουργού και της οικογένειάς του, αφού είπε ότι αυτό που συνέβη με τη Novartis συνέβη στη συνέχεια με τη σύζυγο και με τα παιδιά του πρωθυπουργού, ακριβώς γιατί «δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ομιλητές ήταν και ο γνωστός υβριστής και γυρολόγος κομμάτων Γρ. Ψαριανός, μετακλητός υπάλληλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παν. Πικραμμένου, αλλά και ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε, ο οποίος έχει πάρει άπειρες συνεντεύξεις από το ραδιόφωνο του Σκάι στον Αδωνι. Ομιλητής ήταν και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, πως κάποτε μίλησε σε ένα συνέδριο μετά τον υπουργό Ανάπτυξης και αισθάνθηκε σαν να τραγουδάει μετά τον… Ελβις (Πρίσλεϊ)!

Στο βήμα βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, που είπε ότι «η αξία της ρητορικής δεν θα χαθεί, ούτε θα υποκατασταθεί από την ψηφιακή τεχνολογία».

Παρέστησαν ακόμα οι υπουργοί Κ. Χατζηδάκης, Ν. Κεραμέως, Θ. Πλεύρης, Ν. Παπαθανάσης, Θ. Σκυλακάκης, Δ. Μιχαηλίδου, Ζ. Ράπτη, Χρ. Δήμας, Γ. Στύλιος, Ι. Τσακίρης, Ν. Χαρδαλιάς, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Π. Μαρινάκης, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.
Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια και ανάρτησαν πανό έξω από τον χώρο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα