Θράσος του Γιάνη Βαρουφάκη για το κλείσιμο των τραπεζών

Επεισόδιο χθες στη Βουλή για τα γεγονότα του 2015

Αμετανόητος και με απύθμενο θράσος ο Γιάνης Βαρουφάκης υπερασπίστηκε, και μάλιστα με σθένος, τις μαύρες ημέρες του 2015. Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, τότε υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, τόλμησε να υποστηρίξει, απευθυνόμενος στα νεοδημοκρατικά έδρανα, πως «ακόμη σας τσούζει το 62% του δημοψηφίσματος», ενώ με αδιανόητη αναίδεια προσπάθησε να αποποιηθεί τις -δεδομένες- ευθύνες του για το κλείσιμο των τραπεζών και τις ουρές των απελπισμένων πολιτών, διατυπώνοντας τον απίστευτο ισχυρισμό πως ο λόγος που κάθονταν στην ουρά του ΑΤΜ ήταν επειδή οι βουλευτές πήγαιναν στο ΑΤΜ της Βουλής και τράβαγαν ολονυχτίς χρήματα!

Οι προκλητικές αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη υπήρξαν βούτυρο στο ψωμί της «γαλάζιας» παράταξης και στάθηκαν αφορμή για να στηθεί μια άνευ προηγουμένου κοκορομαχία στη Βουλή για την περίοδο του 2015. Άλλωστε, εσχάτως -μια και πλησιάζει και η επέτειος της 5ης Ιουλίου- η κυβέρνηση επαναφέρει την εποχή εκείνη στο προσκήνιο με κάθε ευκαιρία, θεωρώντας πως είναι προνομιακό της πεδίο και ένας πρώτης τάξεως τρόπος όχι μόνο να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να στρέψει τη συζήτηση αλλού από το δύσκολο σήμερα.

Ο παριστάμενος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν θέλει συγκυβέρνηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο και επιτέθηκε, λέγοντας πως ακόμη και να κατέρρεαν οι τράπεζες εκείνος προσωπικώς δεν θα είχε πρόβλημα, καθώς αλλού είναι τα οικονομικά του συμφέροντα. Ανταπαντώντας, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε πως τότε είχε παραιτηθεί από το πανεπιστήμιο στο οποίο δούλευε προτού υπουργοποιηθεί, ενώ ανέφερε -προφανώς με το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ- πως «είμαστε αμέτοχοι στη συμμαχιολογία, είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο μόνο πριν τις εκλογές». Στην κόντρα έσπευσε να εμπλακεί και ο Πάνος Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ), υποστηρίζοντας πως «ήταν κορυφαία η στιγμή του δημοψηφίσματος»! Ακολούθησε μάλιστα… τζαρτζάρισμα με τη Νάντια Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.), η οποία καταλόγισε στην Κουμουνδούρου πως συγκυβέρνησε με την Ακροδεξιά, ενώ εκείνος της ανταπέδωσε το σχόλιο λέγοντάς της πως είναι έτοιμη να «μετακομίσει» στη Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα