Πατουλίδου: Θα μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε… χαβούζα υγρών αποβλήτων;

Ερωτήματα προκαλεί η -όπως όλα δείχνουν- περίεργη εμμονή της Βούλας Πατουλίδου στη χαβουζοποίηση της συμπρωτεύουσας. Η αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, καθώς, σύμφωνα με διοικητική πράξη της 10ης Φεβρουαρίου 2022, έδωσε αδειοδότηση σε συγκεκριμένο επιχειρηματία, ώστε να μπορεί να μεταφέρει από οποιαδήποτε επαγγελματική του δραστηριότητα ανά την Ελλάδα επικίνδυνα υγρά απόβλητα, σε μια παρωχημένης τεχνολογίας εγκατάσταση (διαχωριστήρα) εντός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Αυτή η παλιά μεθοδολογία του διαχωριστήρα έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από τα λιμάνια της χώρας μας, καθώς, μεταξύ άλλων, ξεπεράστηκε από σύγχρονες τεχνολογίες. Η Βούλα Πατουλίδου, ωστόσο, έχει άλλη άποψη, αποφασίζοντας να βασανίσει τους Θεσσαλονικείς με μια χαβούζα μέσα στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Γιατί, άραγε;

Μάλιστα, πρόκειται ξεκάθαρα περί εμμονής της με τη συγκεκριμένη απόφαση εις όφελος του γνωστού επιχειρηματία, καθώς όταν στις 3 Μαΐου 2022 ο συντονιστής αποκεντρωμένης διοίκησης ακύρωσε κατόπιν προσφυγής κατοίκων την απόφαση της Βούλας Πατουλίδου, εκείνη αποφάσισε εντός ολίγων μόλις εικοσιτετραώρων να επανεκδώσει με το έτσι θέλω μια όμοια πράξη με εκείνη που ακυρώθηκε. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φορέας που διαχειρίζεται τον λιμένα Θεσσαλονίκης ουδέποτε συναίνεσε με τη χαβουζοποίησή του!

Ακόμη ο φορέας διαχείρισης δεν περιλήφθηκε καν στις κοινοποιήσεις της επίμαχης αδειοδότησης. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως στην οργανική μονάδα της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης που δίνει τις σχετικές αδειοδοτήσεις βρίσκεται συγγενής υπαλλήλου του οργανισμού υπεύθυνου για το περιβάλλον…

Οι συμπτώσεις είναι πολλές και διόλου αθώες, με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης να οφείλει στο όνομα της διαφάνειας και της λογοδοσίας να δώσει εδώ και τώρα εξηγήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα