Χωρίς τέλος οι απειλές από τον παρανοϊκό «σουλτάνο»!

Σε παραληρηματικό ύφος, ο Ερντογάν επιτέθηκε πάλι κατά της χώρας μας, δηλητηριάζοντας την τουρκική κοινή γνώμη

Aνευ προηγουμένου νέες εμπρηστικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που δείχνει να θέλει να εμπλέξει Ελλάδα και Τουρκία σε πολεμικό χορό. Σε παραληρηματικό ύφος, ο «σουλτάνος» εξαπέλυσε χθες ακόμη μία επίθεση κατά της χώρας μας, προσπαθώντας να εκθρέψει τα ανθελληνικά αισθήματα στη χώρα του.

«Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς» άρχισε, ενώ συνέχισε με απροκάλυπτες απειλές: «Οι Ελληνες θα λογοδοτήσουν». «Αυτοί οι οποίοι προσπαθώντας να κάνουν να ξεχαστούν οι ημέρες που έφευγαν μπροστά στις λόγχες του τουρκικού στρατού γιορτάζουν ως ημέρα νίκης περιστατικά όπως η σφαγή της Τριπολιτσάς, στα οποία δολοφόνησαν με άγριο τρόπο μωρά, γυναίκες, παιδιά και γέρους, ακόμη δεν λογοδότησαν ενώπιον της Ιστορίας» είπε συγκεκριμένα, πηγαίνοντας στο επόμενο επίπεδο την πολεμοχαρή ρητορική του.

Επαναλαμβάνοντας ακόμη μία φορά το τουρκικό αφήγημα, που θέλει την Ελλάδα όργανο κάποιων που επιθυμούν να… κάνουν κακό στην Τουρκία, ισχυρίστηκε πως «οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλούν τους Ελληνες».

Στο πλαίσιο, μάλιστα, των κινήσεων δημιουργίας εντυπώσεων από την πλευρά της Αγκυρας, ο Ελληνας πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ζητήθηκε να μπει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο. Ο Ελληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Ο πρέσβης μας στην Αγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονά της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλιά της, όπως έχει κάνει η Τουρκία. Προσέθεσε, δε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου, καθώς και με τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

Υπ’ αυτό το φως, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί για τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, που, αντί να αποκλείσει οποιαδήποτε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε ακόμη μια φορά να αφήσει την πόρτα… ανοιχτή!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα