Γεωργιάδης: Τα γυρίζει (τώρα) για τα Σκόπια

Υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών η ψευδολογία του Αδωνη Γεωργιάδη αναφορικώς με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την κραυγαλέα ασυνέπεια μεταξύ των προεκλογικών δεσμεύσεων της «γαλάζιας» παράταξης και των μετεκλογικών της πράξεων σε σχέση με την κατάπτυστη Συμφωνίας της Λίμνης, ο υπουργός Ανάπτυξης έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ψευδώς πως η τότε αξιωματική αντιπολίτευση είχε δηλώσει πως δεν είναι σε θέση να αλλάξει τη συμφωνία. Μόνο που, για κακή του τύχη, τα γραπτά μένουν και διαψεύδουν πλήρως τα λεγόμενά του.

Πολλά ήταν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. που διατράνωναν πως θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη συμφωνία. Άλλωστε, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει προεκλογικώς πως θα επιχειρήσει να την αλλάξει επί τα βελτίω. «Η βασική αδυναμία της συμφωνίας με τα Σκόπια είναι η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Εάν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, δεν θα μπορώ να το κάνω αυτό δεκτό ως πρωθυπουργός» είχε ισχυριστεί, ανάμεσα στα άλλα το 2018, και μάλιστα από το πιο επίσημο βήμα, αυτό της Ολομέλειας της Βουλής. Ωστόσο, σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θυμάται ή μάλλον κάνει πως δεν θυμάται αυτές τις δημόσιες αναφορές.

«Είμαστε απολύτως δεσμευμένοι στη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ν.Δ. δεν πρόκειται να παραβιάσει διεθνείς συμφωνίες και να κάνει κακό στη χώρα» ισχυρίστηκε ειδικότερα ο υπουργός Ανάπτυξης στη Βουλή. Απαντώντας σε σχετικό σχόλιο του Γιάννη Σαρακιώτη (ΣΥΡΙΖΑ) που τον κατηγόρησε για αλλαγή στάσης στο Σκοπιανό, ο υπουργός υποστήριξε πως «ούτε μια φορά δεν είπε η Ν.Δ., ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης ότι θακαταργήσουμε τη συμφωνία. Θα σας κατηγορήσω για ψεύτη αν δεν το ανακαλέσετε». Επέμεινε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δέσμευσε τη Ν.Δ. σε μια κακή διεθνή συμφωνία που δεν μας αρέσει, όμως δεν έχουμε καμία δυνατότητα να την αλλάξουμε, καθώς το κράτος έχει συνέχεια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα