Παροξυσμός! Νέες ιαχές πολέμου του Ερντογάν

«Ολα είναι έτοιμα, φορέσαμε την πανοπλία μας και πήραμε τις προφυλάξεις μας» απείλησε πάλι ο «σουλτάνος», επαναλαμβάνοντας το «μία νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά»

Με ξεκάθαρες ιαχές πολέμου έναντι της πατρίδας μας επέστρεψε στην Τουρκία από την καζακική πρωτεύουσα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις εξελίξεις με την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε μια σαφή απειλή πολέμου: «Ολα είναι έτοιμα, φορέσαμε την πανοπλία μας» επαναλαμβάνοντας το «μία νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά», μία μόλις ημέρα μετά το άκαρπο τετ α τετ του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Χουλουσί Ακάρ κατά το οποίο έγινε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σε ερώτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και κυρίως την αμερικανική στρατιωτική κινητικότητα στην Αλεξανδρούπολη, ο Ερντογάν είπε ότι έχουν προειδοποιήσει για το θέμα αυτό ακόμη και τις ΗΠΑ. «Φυσικά, έχουμε προειδοποιήσει γι’ αυτό το θέμα. Με την Αμερική, επίσης, το υπουργείο Εθνικής Αμυνάς μας συναντήθηκε με τον συνομιλητή του και συζήτησαν γι’ αυτό το θέμα». «Βλέπουμε, βέβαια, τι γίνεται στην Αλεξανδρούπολη ή σε διάφορα νησιά. Από τη στιγμή που φορέσαμε την πανοπλία μας και πήραμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας τρομάζει τίποτα. Έχουμε λάβει μέτρα, όλα είναι έτοιμα. Επομένως, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Ας το σκεφτούν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά πως η Αγκυρα δεν σκοπεύει να μπει σε επί της ουσίας διάλογο με την Αθήνα.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο όριο που εξαντλείται η υπομονή της Τουρκίας, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν απάντησε: «Αυτή η δουλειά δεν έχει ημερομηνία. Μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά, αυτό είναι ξέχωρο και θα καταγραφεί στην Ιστορία. Αλλά εδώ δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνία. Πού, τι θα συμβεί, πότε θα συμβεί μπορούν να συζητηθούν;» Στο μεταξύ, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα του ενεργειακού κόμβου που επιθυμεί να δημιουργήσει σε συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως η Ανατολική Θράκη είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τόπος για την εγκατάστασή του.

«Ελπίζω ότι θα δημιουργήσουμε αυτό το κέντρο διανομής όπου είναι το καταλληλότερο μέρος. Έχουμε ένα εθνικό κέντρο διανομής, αλλά φυσικά τώρα αυτό θα είναι ένα διεθνές κέντρο διανομής. Το υπουργείο Ενέργειάς μας και οι φυσικοί πόροι και η ρωσική πλευρά θα κάνουν τη δουλειά και θα μας την παρουσιάσουν, και μετά θα έχουμε κάνει το βήμα. Θα είμαστε εδώ. Δεν υπάρχει κάτι για να περιμένουμε. Σήμερα πήραμε γρήγορα την απόφαση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα