Η Τουρκία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο

Επίδειξη δύναμης από τον «σουλτάνο». Χρησιμοποίησε οπλικό σύστημα που μπορεί να πλήξει την Αθήνα!

Σε νέα επίδειξη δύναμης, με δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, φέρεται -σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg- ότι προχώρησε χθες, Τρίτη, η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο είναι σαφές ότι επιδιώκει να μεταφέρει μια εικόνα τουρκικής ισχύος αντί της πραγματικότητας, ο πύραυλος φέρεται ότι είναι αμιγώς τουρκικής παραγωγής και μικρού βεληνεκούς, ενώ για την εκτόξευσή του φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε κινητή πλατφόρμα.

Η εκτόξευση έγινε από αεροδρόμιο κοντά στην παραθαλάσσια πόλη της Ριζούντας (Ρίζε), περίπου στις 7 το πρωί τοπική ώρα, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Ο πύραυλος διέσχισε απόσταση 561 χιλιομέτρων και έπεσε ανοικτά των ακτών του λιμανιού της Σινώπης, πάντα σύμφωνα με τις πηγές, γεγονός που, εάν τελικά ισχύει, σημαίνει ότι ουσιαστικά ολόκληρη η χώρα μας είναι εντός του βεληνεκούς του.

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία προσπαθούσε να επιδείξει τα επιτεύγματά της στον στρατιωτικό τομέα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν επιτέθηκε ακόμη μία φορά κατά της χώρα μας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, επανέλαβε ακόμη μια φορά τη «γραμμή Ερντογάν», προσπαθώντας να παρουσιάσει τη χώρα μας ως… επιτιθέμενο: «Ήμασταν πάντα υπέρ του διαλόγου και των καλών σχέσεων. Ηταν η ελληνική πλευρά που οδήγησε σε αποτυχία τις διαπραγματεύσεις». Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά συνέχισε να αναπαράγει το αντιδυτικό αφήγημα κατά της χώρας μας, σημειώνοντας πως «η επικοινωνία με δανεική δύναμη είναι στρατηγικό λάθος». Ακόμη μια φορά, μάλιστα, απείλησε την Ελλάδα, λέγοντας πως «η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά είναι αντίθετη με τις συνθήκες. Προειδοποιούμε την Ελλάδα, εάν το κάνετε αυτό, θα υπάρξουν συνέπειες». Και συνέχισε, θέλοντας να δημιουργήσει μια εικόνα «ανίσχυρης Ελλάδας», «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποκτήσει την ισχύ από μόνη της. Μπορεί να το κάνει αυτό μόνο βασιζόμενη στο λόμπι είτε στην Ε.Ε. είτε στις ΗΠΑ».

Ο Καλίν, όμως, δεν ήταν ο μοναδικός Τούρκος αξιωματούχος που ξεσπάθωσε κατά της χώρας μας. Είχε προηγηθεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος στοχοποίησε και αυτός τα ελληνικά νησιά, επιτιθέμενος μάλιστα κατά του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Τσελίκ δήλωσε πως «ο Μητσοτάκης και ο Φλώρος είναι σαν νομάρχες ξένων χωρών» και πως «η ελληνική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την παρουσία ξένων δυνάμεων. Το ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο επιτελάρχη, κάνει τέτοιες παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλά με εφηβική ψυχολογία θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα.

Η στρατιωτικοποίηση των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών είναι αντίθετη με τις συνθήκες. Εδώ, η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες». Ο Τσελίκ, μάλιστα, επιχείρησε να «εργαλειοποιήσει» τον πολιτικό διάλογο στη χώρα μας, ισχυριζόμενος πως η ελληνική αντιπολίτευση λέει ότι «έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των άλλων κρατών».

Ο Τσελίκ επανέλαβε τις γνωστές απειλές, «αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά, σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», και έθεσε μιας μορφής τελεσίγραφο προς τη χώρα μας. Λέγοντας πως εάν δεν αποδεχθούμε τους όρους τους στο Αιγαίο «θα ενεργοποιηθεί το λογισμικό “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”».

Η δοκιμή, πάντως, του βαλλιστικού πυραύλου προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακόμη μια φορά επανέλαβε την πρότασή του για «εμπάργκο» στην Τουρκία, τονίζοντας πως είναι πλέον απαραίτητο να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη γειτονική χώρα. «Δεν νοείται ευρωπαϊκές χώρες αλλά και μέλη του ΝΑΤΟ να συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να προσφέρουν τεχνογνωσία σε έναν διεθνή ταραξία» κατέληγε το σχετικό Δελτίο Τύπου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα