Νέες καταγγελίες κατά του βουλευτή Πάτση!

Είναι παρήγορο ότι, έστω με δραματική καθυστέρηση, κάποιοι πολιτικοί εκπρόσωποι ανακαλύπτουν αίφνης θέματα που αποκαλύπτει η μαχητική δημοσιογραφία, η οποία δεν μαραζώνει εκλιπαρώντας για λίγα κρατικά ψίχουλα στους θαλάμους αναμονής της εξουσίας.

Τελευταίο παράδειγμα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ξαναφέρνει στο αφρό της πολιτικής επικαιρότητας ένα θέμα που η «δημοκρατία» ανέδειξε προ διετίας και σχετίζεται με τον πολυπράγμονα βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση και τις εντυπωσιακά αμφιλεγόμενες -το ελάχιστο…- οικονομικές του επιδόσεις σε εποχές καθολικής, για τους πολλούς, δυσπραγίας.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Πολάκης, ο εν λόγω βουλευτής, που φαίνεται πως στάθηκε πρότυπο για τον συνάδελφό του της Μαγνησίας Κ. Μαραβέγια, «κάνει εδώ και χρόνια τρελές business με δάνεια των τραπεζών!». Σύμφωνα με όσα επικαλείται, ο Α. Πάτσης:

«-Συνέστησε το 2010 με Κύπριο επιχειρηματία την εταιρία ειδικού σκοπού ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 €.

– Αγόρασε το 2011, μέσω της εταιρίας, δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιώς. Η εταιρία του δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της, και άρα η πορεία του χρήματος που διακινεί και διαχειρίζεται».

Είναι επόμενο να αναρωτηθεί κανείς: «Πού και πώς βρήκε η εταιρία του Πάτση 4.000.000 ευρώ για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς; Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρία του από τα δάνεια των 63.000.000 € που έχει αγοράσει; Πλειστηριασμούς έχει κάνει;»

Κατά τον πρώην υπουργό, «στο τελευταίο Δ.Σ. της εταιρίας του, που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ και έληγε το 2021, ο Πάτσης δεν έχει αντικατασταθεί». Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι ακόμα και αυτό είναι νόμιμο. Είναι, όμως, ηθικό για βουλευτή εν ενεργεία του ελληνικού Κοινοβουλίου να συμμετέχει στο Δ.Σ. εταιρίας η οποία διενεργεί πλειστηριασμούς από δάνεια τα οποία έχει αγοράσει σε πολύ χαμηλότερη αξία; Η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη επ’ αυτών των «πταισμάτων» είναι γνωστή. Των ψηφοφόρων του Πάτση;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα