Αναβολή για το 2027 στη δίκη της Porsche: Ξεχειλίζει η οργή του πατέρα του 22χρονου Παναγιώτη

Αιχμές κατά αστυνομικών και των ατόμων που έδωσαν ξανά τα κλειδιά στον μεθυσμένο οδηγό.

Ξεχειλίζει από οργή ο πατέρας του 22χρονου Παναγιώτη για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης να μεταθέσει για τις 8 Απριλίου 2027 τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για το θανατηφόρο τροχαίο του γιου του στη λεωφόρο Σούδας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε χθες λόγω παρέλευσης ωραρίου, προκαλώντας την ένθερμη αντίδραση του Αντώνη Καρατζή, πατέρα του άτυχου νεαρού που έχασε τη ζωή του στις 11 Ιανουαρίου 2025. Ο χαροκαμένος πατέρας κατήγγειλε την εξέλιξη ως ψυχοφθόρα, ζητώντας την πλήρη απόδοση δικαιοσύνης και τη διερεύνηση των ευθυνών κάθε εμπλεκόμενου προσώπου.

Στο στόχαστρο της οικογένειας βρίσκονται τόσο οι αστυνομικοί που φέρονται να είχαν εντοπίσει νωρίτερα τον 45χρονο να οδηγεί μεθυσμένος και στερούμενος διπλώματος, όσο και κατά των φίλων του που φέρονται να του παρέδωσαν εκ νέου τα κλειδιά της Porsche, ενώ ήταν σε αυτή τη κατάσταση. «Μάλλον πρέπει να βγάλουμε ένα ευχαριστήριο σαν οικογένεια σ’ αυτούς που δώσανε τα κλειδιά και ξανάφυγε αυτός ο άνθρωπος, στους αστυνομικούς που δεν έχουν έρθει ακόμα ενώπιον της δικαιοσύνης και σε αυτόν που σκότωσε το παιδί μου», ανέφερε ο κ. Καρατζής.

Πρωτόδικα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης είχε επιβάλει στον 45χρονο ποινή κάθειρξης 18 ετών χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, χωρίς ελαφρυντικά. Η υπόθεση μετατίθεται πλέον για την άνοιξη του 2027, με την οικογένεια να εμμένει στο αίτημα για απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.