Και άλλοι εύποροι στη Ν.Δ. δεν πληρώνουν κοινόχρηστα

• Επιδημικές διαστάσεις φαίνεται ότι έχει λάβει (ή κινδυνεύει να λάβει) μέσα στο κυβερνών κόμμα το «φαινόμενο Κεραμέως», δηλαδή η συστηματική -και από ένα σημείο κι έπειτα εντελώς ανεξήγητη- άρνηση για πληρωμή των κοινοχρήστων…

Στον απόηχο, λοιπόν, αυτής της φοβερής ιστορίας που αποκάλυψε η «δημοκρατία» με την υπουργό Παιδείας, η στήλη πληροφορείται από τους κοριούς της στο κέντρο των Αθηνών -και, δη, στα πέριξ της Διονυσίου Αρεοπαγίτου- ότι έχουν καταγραφεί κι άλλα ανάλογα κρούσματα.

• Τουλάχιστον ένα από αυτά αφορά πολύ γνωστό και λίαν προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο το οποίο έχει την έδρα του, εδώ και πολλά χρόνια, στην περιοχή. Κι ενώ γενικώς έχει τη φήμη ότι προσέχει να μη δίνει αφορμές, φαίνεται ότι το έκανε το φάουλ…

• Για την ακρίβεια, όπως μαθαίνουμε, είχε αφήσει απλήρωτα τα κοινόχρηστα στην πολυκατοικία στην οποία μπαινοβγαίνει σχεδόν καθημερινά για τέσσερις μήνες. Φαίνεται, μάλιστα, ότι μεσολάβησαν και οχλήσεις για την εξόφλησή τους, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Μέχρι τη στιγμή που ένας εκ των ενοίκων της πολυκατοικίας δεν άντεξε άλλο και διαμαρτυρόμενος έβαλε τις φωνές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα -και για να μην πάρει, προφανώς, άλλες διαστάσεις το θέμα- να τακτοποιηθεί επιτέλους η εκκρεμότητα.

• Η τακτοποίηση έγινε πριν από περίπου μία εβδομάδα. Αν μη τι άλλο, στην περίπτωση αυτή το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο επέδειξε τουλάχιστον… διορατικότητα, αν δεν επρόκειτο περί καθαρής τύχης. Οπως και να ‘χει, φαίνεται ότι «πρόλαβε» προτού ξεσπάσει ο θόρυβος με τη Ν. Κεραμέως. Οπότε θα έτρεχε -εκ των υστέρων- και δεν θα έφτανε. Αφήστε που θα είχαμε κι άλλα πρωτοσέλιδα.

Ενα από τα κοινά που έχουν -όχι το μόνο- με την υπουργό Παιδείας, πάντως, είναι ότι προέρχονται και οι δύο από πολύ εύπορες οικογένειες της χώρας. Ίσως από τις πιο ευκατάστατες οικονομικά και σίγουρα από τις πιο πλούσιες στον χώρο της πολιτικής. Κι αν θέλετε, από την άλλη, μία διαφορά τους είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση πρόκειται για πρόσωπο με πολύ μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία και διαδρομή από την κυρία Κεραμέως. Ίσως και γι’ αυτό το έσωσε στο… τσακ.

• Στα άλλα νέα της ημέρας, έτερος κοριός μάς ενημέρωσε ότι οι δύο πρώην, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, έκαναν νέα κοινή εμφάνιση. Αυτή τη φορά οι πρώην πρωθυπουργοί εθεάθησαν -χθες το μεσημέρι- στη Βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι, συνεχίζοντας να στέλνουν τα μηνύματά τους προς διάφορες κατευθύνσεις. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες αμφότεροι είχαν προσέλθει από κοινού και στα εγκαίνια για το Ελληνικό. Προφανώς, αναμένεται και το επόμενο χτύπημα. Όσο για το χθεσινό «μενού» τους, είναι μάλλον… αυτονόητο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα