Επίθεση Μητσοτάκη: Εκβιαστής ο Μαρινάκης

Σε νέα φάση πλέον το πολιτικό σκηνικό, με τον πρωθυπουργό (σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1) να επιτίθεται μετωπικά στον εφοπλιστή, που σήκωσε το γάντι!

Ο ανελέητος πόλεμος μέχρι τελικής πτώσεως μεταξύ των δύο πρώην κολλητών, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίοι μαζί σχεδίασαν και εκτέλεσαν ερήμην του λαού το σχέδιο για τον έλεγχο της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας της χώρας, είναι πλέον γεγονός και το πολιτικό σκηνικό περνάει σε μια νέα φάση.

Ο πρωθυπουργός χθες, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ουσιαστικά ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο άνθρωπος που τον στήριξε τα προηγούμενα χρόνια με όλα τα μέσα που διαθέτει για να γίνει πρωθυπουργός, τώρα είναι ένας «επαγγελματίας εκβιαστής», που τον εκβιάζει για να πάει σε πρόωρες εκλογές, που τον εκβιάζει για να ικανοποιήσει επαγγελματικά του συμφέροντα και ότι τα μέσα ενημέρωση που διαθέτει («Τα Νέα», «Το Βήμα», Mega κ.ά.) αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση ή την άποψη της στιγμής του ιδιοκτήτη τους.

Παράλληλα, για το θέμα των παρακολουθήσεων υπουργών, πολιτικών στελεχών και επιχειρηματιών ήταν εμφανής η αγωνιώδης προσπάθειά του, με έναν προσποιητό θυμό, να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών και να πει ότι δεν ήξερε ποτέ και τίποτα. «Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους. Θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία ημέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε:

«Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων, που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Αρα το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση…»

Ο πρωθυπουργός πήρε αφορμή για την επίθεση στον κ. Μαρινάκη μετά την ερώτηση που δέχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βρέντζου ότι το ποδόσφαιρο διοικείται εδώ και τρία χρόνια από μια εγκληματική οργάνωση και ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε ένα καθεστώς παρανομίας υπό τον πρώην γενικό γραμματέα του Μαξίμου, τον κ. Δημητριάδη.

Αυτή η θέση του κ. Βρέντζου ήταν επί της ουσίας και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε με καθαρό τρόπο από τη μεριά του επιχειρηματία τον πόλεμο των δύο πρώην συνεταίρων που υπέβοσκε τις τελευταίες εβδομάδες. Για το συγκεκριμένο θέμα του ποδοσφαίρου ο κ. Μητσοτάκης είπε πως σε αυτά τα τρία χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης, που πλέον τα παίζει όλα για όλα για να ξεφύγει από την ομηρία στην οποία τον έχει θέσει το παρακράτος που ο ίδιος έστησε, συνέχισε την άνευ προηγουμένου επίθεση στον Β. Μαρινάκη. Αναφερόμενος στις υποκλοπές είπε, μεταξύ άλλων: «Είναι απίστευτο ψέμα ότι έδωσα εντολή. Υπάρχει ένας που πιστεύει ότι παρακολουθούσα τον υπουργό Εξωτερικών; Στοχοποιούμαι με λάσπη γιατί θέλω να σύρω τη χώρα σε μια κατεύθυνση που της αξίζει, κι αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς».

Υποστήριξε ότι το δημοσίευμα δεν έχει καμία απόδειξη και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον εκδότη Κ. Βαξεβάνη, λέγοντας, όμως, ότι δεν θα τον μηνύσει αλλά θα ζητήσει από τον εισαγγελέα να προσκομίσει αποδείξεις. Επιτέθηκε όμως και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι αυτός κρύβεται πίσω από τον κ. Βαξεβάνη κι ότι αυτός «βουλιάζει τον τόπο στη λάσπη». Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι γίνονται παρακολουθήσεις, τόνισε όμως ότι παρακολουθήσεις γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Ερωτηθείς για τις εκλογές, είπε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σήκωσε το γάντι, απαντώντας στον πρωθυπουργό με ανακοίνωσή του, στην οποία γίνεται λόγος για υπόκοσμο. «Οι αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν, δεν μας ταιριάζουν» σημειώνεται σε αυτή.

Η ανακοίνωση δεν σταματά εκεί, αλλά συνεχίζει με ευθεία βολή κατά του πρωθυπουργού, καθώς αναφέρει πως «μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο καταφεύγουν σε τέτοια μέσα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα