Κόλαφος οι «Financial Times» για τον Μητσοτάκη!

Ο πρωθυπουργός συνδέεται με σκάνδαλο υποκλοπών όπως και ο πατέρας του, αναφέρεται σε καυστικό άρθρο

Καθημερινά είναι πλέον τα δημοσιεύματα μεγάλων ξένων μέσων ενημέρωσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που έχει προκαλέσει τριγμούς στο Μαξίμου και διασύρει τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο, με τους «Financial Times» να παίρνουν τη σκυτάλη και την κυβέρνηση να εκφράζει πλέον ανοιχτά την ενόχλησή της ουσιαστικά γιατί δεν μπορεί να ελέγξει τα δημοσιεύματα.

Στο άρθρο του στους «FT» ο πολιτικός συντάκτης Τόνι Μπάρμπερ θύμισε το σκάνδαλο που ξέσπασε τρεις δεκαετίες πριν, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραπέμφθηκε σε δίκη για τις υποκλοπές σε πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να του τη «χαρίζει» τελικά, παρά την ψηφοφορία στη Βουλή.

«Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού και νυν πρωθυπουργός από το 2019, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός παρόμοιου σκανδάλου υποκλοπών. Ο χρόνος θα δείξει αν θα οδηγήσει σε νομικές διαδικασίες. Εν τω μεταξύ, τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με το ζήτημα ρίχνουν σκιά πάνω από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη» σχολιάζει και επισημαίνει ότι, παρά τις διαψεύσεις του πρωθυπουργού περί εμπλοκής του στις υποκλοπές, «το σκάνδαλο αρνείται να καταλαγιάσει». Ανέφερε ακόμα ότι η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξετάζει το θέμα έφυγε την περασμένη εβδομάδα από την Ελλάδα δυσαρεστημένη και «η Sophie in’t Veld, Ολλανδή ευρωβουλευτής, διαμαρτυρήθηκε πως οι ελληνικές Αρχές δεν πραγματοποιούν ενεργητική έρευνα για τους ενόχους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χθες εξέφρασε τον προβληματισμό της κυβέρνησης για το γεγονός ότι τα διεθνή ΜΜΕ δημοσιεύουν ρεπορτάζ για τις υποκλοπές και θέτουν ερωτήματα στον πρωθυπουργό για τις υποκλοπές. «Η κυβέρνηση ποτέ δεν αρνήθηκε απάντηση σε ερωτήσεις που γίνονται στον πρωθυπουργό, σε μία προσπάθεια και των διεθνών ΜΜΕ να αποσαφηνίσουν τι γίνεται. Προφανώς και δεν περιποιεί τιμή για τη χώρα να δημιουργείται αυτή η ατμόσφαιρα και να συντηρείται το θέμα» είπε και τόνισε: «Γι’ αυτό η κυβέρνηση θέλει διαλεύκανση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα