Υποκλοπές: Επιχείρηση συσκότισης με γελοιότητες!

Νέο αφήγημα της κυβέρνησης, που βάλλει κατά ενός «άγνωστου» εξωθεσμικού κέντρου

Από μικρό και… εκνευρισμένο μαθαίνεις την αλήθεια – και ο φανερά εκνευρισμένος και σε σύγχυση Άδωνις Γεωργιάδης, χθες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού καβγά με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη, παραδέχτηκε ότι ήταν θύμα παρακολούθησης.

«Παίζετε τον πράκτορα του Ερντογάν στην Ελλάδα και δεν ντρέπεστε. Όχι, δεν τον παίζετε – είστε ο πράκτορας του Ερντογάν» είπε απευθυνόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη και στη συνέχεια ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.

Σπίρτζης: «Ο υπουργός Ανάπτυξης της χώρας είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο πράκτορας του Ερντογάν». Γεωργιάδης: «Παίζετε τον ρόλο και δεν ντρέπεστε». Σπίρτζης: «Οτι είμαστε είπε, και γι’ αυτό μας παρακολουθούσαν». Γεωργιάδης: «Εσάς παρακολουθούσαν; Εμένα παρακολουθούσαν». Σπίρτζης: «Α! Σας παρακολουθούσαν. Πείτε το!» Γεωργιάδης: «Εσείς κάνατε καταγγελία στον εισαγγελέα με το Predator και η λίστα που βγάλατε είχε εμένα μέσα, όχι εσάς».

Στο μεταξύ, μετά και την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., η κυβέρνηση ξεδιπλώνει μια νέα στρατηγική, με την οποία επιδιώκει να εμφανίσει την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως θύματα ενός «άγνωστου» εξωθεσμικού κέντρου το οποίο επιδίδεται σε παρακολουθήσεις, αλλά και επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να τον ανατρέψουν.

«Η κυβέρνηση δεν απολογείται για τίποτα, απολογούνται οι κατηγορούμενοι. Η κυβέρνηση δεν είναι κατηγορούμενη. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εμφανίζεται να είναι και αυτή θύμα όλης αυτής της υπόθεσης» είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επίσης υποστήριξε ότι επί της ουσίας το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ «αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την κοσμογονία που συντελείται τα τελευταία 3,5 χρόνια».

Επίσης, κάνοντας το μαύρο άσπρο, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ζήτησε χθες… αποδείξεις για τα δημοσιεύματα των δύο τελευταίων εβδομάδων της εφημερίδας «Documento» για τις λίστες των υποκλοπών. «Αποδίδονται παράνομες πράξεις, και δη κακουργηματικές, όπως η παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ο πρωθυπουργός κατηγορείται για αυτό. Θα μπει κανείς στον κόπο να φέρει αποδείξεις για αυτά όλα; Αυτά, επειδή έχουν αξιόποινο χαρακτήρα, δεν πρέπει να πάνε στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να φωνάξει έναν έναν και να τους πει να αποδείξουν όσα λένε;» συμπλήρωσε ο Μάκης Βορίδης.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη λειτουργία της ΕΥΠ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, το απόρρητο για πολιτικά πρόσωπα αίρεται υπό όρους και προϋποθέσεις, ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απαγόρευση της εμπορίας και χρήσης κακόβουλων λογισμικών στην ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα, η άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας πλέον θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα