Οργή των στρατιωτικών για τα 600 ευρώ!

Θυμός και αγανάκτηση επικρατούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης σε όλους τους ενστόλους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος (600 ευρώ ανά υπάλληλο) για την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, μέτρο από το οποίο όμως αποκλείστηκε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) διαπιστώνει «πως η αναγνώριση των επίπονων υπηρεσιών που παρείχαν και συνεχίζουν να παρέχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις κατά της επιχειρούμενης παράνομης εισβολής στον Εβρο και στα νησιά του Αιγαίου για άλλη μια φορά εξαντλείται σε λόγια χωρίς αντίκρισμα, υποσχέσεις προς δημιουργία εντυπώσεων, αναμνηστικές φωτογραφίες και συγχαρητήριες χειραψίες».

Στη σκληρή ανακοίνωση παρατίθεται σειρά ζητημάτων που συνεχίζουν να παραμένουν σε εκκρεμότητα, όπως η κατάθεση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, η συνέχιση της μη χορήγησης αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, αν και έχει θεσμοθετηθεί από το 2017, η μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις υπηρεσίες που εκτελούνται για την αποτροπή των παράνομων μεταναστευτικών ροών στον Εβρο από τον Ιούλιο του 2020, η μη αναπροσαρμογή της ημερήσιας αποζημίωσης και των εξόδων μετάθεσης τα οποία καθορίζονται από Προεδρικό Διάταγμα του 1993 (!), η μη ένταξη του στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού στους δικαιούχους του ανθυγιεινού επιδόματος και του επαγγέλματός τους στην κατηγορία των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, και η οικονομική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας (κατηγορία που αριθμεί περί τα 15.000 στελέχη) που, παρά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης για επίλυση του ζητήματος, εντούτοις τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας δεν προχωρούν στην υλοποίησή της.

«Ως ΠΟΜΕΝΣ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο “αποκλεισμός” αυτός θα αρθεί το γρηγορότερο, ώστε να αναγνωριστεί έμπρακτα και η συμβολή των στελεχών των Ε.Δ.» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ηρθε η ώρα να επιβραβεύσετε ως κράτος, ηθικά και οικονομικά, τη συνεχή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς την πατρίδα, αντιμετωπίζοντάς τους ισότιμα με τους άλλους εργαζομένους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα