ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ «σφάζονται» στην ποδιά του Ανδρέα!

Ο ανταγωνισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. για το ποιος είναι περισσότερο… σοσιαλιστής από τον άλλον οδηγεί τα δύο κόμματα σε απίστευτες εκδηλώσεις πολιτικής φαιδρότητας.

Το αποτέλεσμα είναι Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη να σφάζονται σήμερα γελοιωδώς στην ποδιά του Ανδρέα, με τον οποίο, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ουδεμία σχέση έχουν αμφότερες…

Ο μεν Τσίπρας γιατί, όπως επισημαίνουν οι συστηματικοί παρατηρητές, «θέλει πολλά καρβέλια ακόμα για να φτάσει την αναλυτική δεινότητα» του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο δε Ανδρουλάκης γιατί έχει παραβεί όλες τις πολιτικές και ιδεολογικές παρακαταθήκες του, με πρώτη αυτήν που όριζε ότι «για τη δημοκρατική παράταξη, ιστορικός και μοναδικός αντίπαλος πολιτικά και ιδεολογικά είναι η Δεξιά».

Το κλίμα μεταξύ των δύο κομμάτων ηλεκτρίστηκε και πάλι τις τελευταίες ώρες, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας την Παρασκευή σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα, έβαλε… μπουρλότο στις αποθήκες. «Δεν μπορούμε να φανταστούμε το κόμμα του Παπανδρέου αντί να είναι μέρος της αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης να αφήνει ανοιχτό να γίνει υποστήριγμα της πιο άθλιας κυβέρνησης της Δεξιάς από τη Μεταπολίτευση» είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλ. Τσίπρας, σε μια ομιλία κατά τη διάρκεια της οποίας περίσσεψαν οι αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και στον πατέρα του, τον επονομαζόμενο «Γέρο», ο οποίος, όπως είναι γνωστό, υπήρξε φανατικός πολέμιος της Αριστεράς, στην οποία υποτίθεται πως ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Με αξιοσημείωτη βραδυπορία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε την απάντησή του μέσω ηλεκτρονικού σχολίου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε».

«Κύριε Τσίπρα, σας παραθέτω μία μόνο εικόνα, που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις» ανέφερε σε σχετική διαδικτυακή ανάρτηση ο κ. Ανδρουλάκης, στην οποία, αφού κοινοποίησε μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, συμπλήρωσε αιχμηρά: «“Προοδευτικά” μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς. Στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει και την ιδεολογική συνέπεια του καθενός μας».

Ηταν η σειρά της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου να σηκώσει το γάντι, για να απαντήσει ευθύς αμέσως: «Ελπίζαμε το ΠΑΣΟΚ να είχε βγάλει τα συμπεράσματά του για τη συνεργασία του με τη Ν.Δ., όπως έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους ΑΝ.ΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Ελληνες όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν σε συμμαχία με τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά. Στην πορεία, ως γνωστόν, ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκε με τον Πάνο Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επέμεινε στις αρχές του, αψήφησε το πολιτικό κόστος και άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγάλει τα συμπεράσματά του από τη συνεργασία του με τους ΑΝ.ΕΛ. Ελπίζαμε ότι και το ΠΑΣΟΚ θα έχει βγάλει τα δικά του από τη συνεργασία του με τη Ν.Δ.»

Πέρα από τις εκατέρωθεν προεκλογικές αψιμαχίες, διαπιστώνει κανείς ότι ο Ν. Ανδρουλάκης αποφεύγει να μιλήσει επί της ουσίας, επιμένοντας να συντηρεί το σενάριο της μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ., όπως προτιμά μεγάλο μέρος της κομματικής βάσης. Από τη γραμμή των ίσων αποστάσεων, για την οποία, από τις ασφαλείς Βρυξέλλες, επέκρινε άλλοτε τη Φώφη Γεννηματά, μετεωρίστηκε για λίγο στη θέση ότι η Ν.Δ. «πρέπει να οδηγηθεί στην αντιπολίτευση», για να καταλήξει τώρα σε έναν… ιδιότυπο διμέτωπο, μοναδικός στόχος του οποίου είναι στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα