Εξοργιστικές αναφορές (πάλι) από Μητσοτάκη!

Στη συνάντησή του με τον Χριστοδουλίδη είπε ότι θα είναι πρώτος στη μάχη να ξεριζωθεί κάθε νησίδα του παλαιού αναχρονιστικού κράτους

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Έλληνα πρωθυπουργό έγινε χθες ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στην Ελλάδα ως νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, κεντρικό θέμα στην ατζέντα των συναντήσεων ήταν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, με την Αθήνα και τη Λευκωσία να μιλούν για την ανάγκη λύσης στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε και σε μια έμμεση αυτοκριτική των πεπραγμένων του, παραδεχόμενος πως η εκκίνηση του διαλόγου με την Τουρκία για την επίλυση του Κυπριακού μπορεί να γίνει με μεγαλύτερη εμπλοκή του ευρωπαϊκού παράγοντα.

Σε αυτό το σημείο δεν παρέλειψε να εξάρει και τον ρόλο του Νίκου Χριστοδουλίδη ως υπουργού Εξωτερικών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, αν η τουρκική αδιαλλαξία εμπόδιζε κάθε βήμα διαλόγου, η εμπειρία του κ. Χριστοδουλίδη ως υπουργού Εξωτερικών τον κάνει πιο αισιόδοξο. Η είδηση που προέκυψε από την κοινή συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη είναι η θεσμοθέτηση ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία «μια διαδικασία οργανωμένου διακυβερνητικού διαλόγου», τονίζοντας πως «στην πρώτη μας συνεδρίαση θα μπορέσουμε να συζητήσουμε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να θέσουμε κοινούς στόχους».

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Μητσοτάκη και υπογράμμισε τους αδελφικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Η πρώτη μου επίσκεψη ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν είναι απλά συμβολικής σημασίας, αλλά έχει ιδιαίτερη ουσιαστική σημασία, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις κοινές επιδιώξεις σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, όσο και εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το Κυπριακό, ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για την ανάγκη πιο ενεργής εμπλοκής της Ε.Ε. στην προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες» δήλωσε.

Λίγες ώρες νωρίτερα από τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Χριστοδουλίδης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, ενώ είχε συνάντηση και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία του απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος. Από το πλαίσιο της συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αναφορές στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κάνει την πλέον εξοργιστική αναφορά, λέγοντας πως «θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε νησίδα του παλαιού, αναχρονιστικού κράτους. Αυτή είναι η μεγάλη μάχη που πρέπει να κερδίσουμε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα