Ο φράχτης στον Εβρο «σημαία» κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης στριμώχνει την Κουμουνδούρου, που εξακολουθεί να έχει γραμμή «αλαλούμ» για την κατασκευή του

Για τέταρτη μέρα η κυβέρνηση, και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κρατούν στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας τους το θέμα του φράχτη στον Εβρο, με στόχο να φέρουν σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να έχει γραμμή «αλαλούμ» και να μην παίρνει σαφή και πειστική θέση για το αν συμφωνεί ή όχι με την κατασκευή του.

Ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να εκθέσει τον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη το Σάββατο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν αναλάμβανε πρωθυπουργός, δεν θα συνέχιζε την επέκταση του φράχτη. «Αν δεν γκρεμίσει το κομμάτι του φράχτη που έχει κατασκευαστεί, σίγουρα δεν θα τον επεκτείνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Υπογράμμισε πως, αν δεν είχε κατασκευαστεί ο φράχτης, «θα έμπαινε ο καθένας όπως θέλει» και τόνισε πως «δεν είναι δεδομένο μόνο για τους ακρίτες, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας το γεγονός ότι μια χώρα πρέπει να προφυλάσσει τα σύνορά της». «Χωρίς τον φράχτη κινδυνεύουμε να γίνουμε αντικείμενο γεωπολιτικών πιέσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «ο φράχτης δεν είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε – έχουμε προσλάβει και ντόπιους συνοριοφύλακες από τον Εβρο, έχουμε ενισχύσει τα μέσα επιτήρησης και το Λιμενικό μας».

«Μου κάνει εντύπωση γιατί κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο να είναι πεδίο αντιπαράθεσης και ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επίσημα να μη χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους» επεσήμανε, ενώ, αναφερόμενος στην αρνητική στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας για τη χρηματοδότηση του φράχτη, είπε πως «δεν έχουμε πείσει ακόμα την Κομισιόν να κάνει αυτό το βήμα» και υπογράμμισε πως «αντιρρήσεις έχουν ορισμένοι που δεν αντιλαμβάνονται το να είσαι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Να έρθουν στον Εβρο, να δουν την πραγματική κατάσταση και ίσως τότε να αλλάξουν γνώμη».

«Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί μια σειρά από δράσεις για το Προσφυγικό, δεν χρηματοδοτεί την κατασκευή αυτού καθ’ αυτού του φράχτη. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να κάνουν και αυτό το βήμα. Αλλιώς θα κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους» είπε.

250 προσλήψεις

Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο facebook προανήγγειλε άλλες 250 προσλήψεις συνοριοφυλάκων, η πλειονότητα των οποίων θα είναι από την περιοχή του Εβρου. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ένας από τους λόγους που τα τελευταία χρόνια απετράπη η είσοδος στη χώρα σε πάνω από 250.000 παράνομους μετανάστες ήταν ο φράχτης.

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε χθες να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον φράχτη. Κάνοντας λογοπαίγνιο, είπε μόνο σε συγκέντρωση στην Ελευσίνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει… φράχτη στην ακρίβεια, ενώ η Ολγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της ανέφερε πως «η μεταναστευτική πολιτική Μητσοτάκη εξαντλείται στον φράχτη. Εκεί ακριβώς που ξεκινά το προεκλογικό κάλεσμα στην Ακροδεξιά».

Το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του διεκδικεί την πατρότητα του φράχτη, με τον εκπρόσωπό του Δημήτρη Μάντζο να λέει πως «η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε την κατασκευή του φράχτη, διότι για εμάς και ο Εβρος και η θάλασσα έχουν σύνορα και πρέπει να φυλάσσονται».

Από το ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπός του Μιχ. Κριθαρίδης δήλωσε πως «κόπτεται, υποτίθεται, ο Μητσοτάκης για να αποκλείσει τους ναζί από τις εκλογές, την ώρα που στήνει φιέστες στους φράχτες της ντροπής».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα