Προεκλογική φιέστα με χρήματα του λαού!

Ανέθεσαν τη χθεσινή εκδήλωση-όχημα του Μητσοτάκη για την οικονομία σε μια ΙΚΕ που βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής καταχώρισης από το ΓΕΜΗ

Οσο μιλά ο Μητσοτάκης, ο φορολογούμενος πληρώνει. Κάθε λέξη του, κάθε βήμα του, κάθε εκδήλωση και συνάντησή του είναι αφορμή για κατασπατάληση του χρήματος των πολιτών.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Τώρα το κάνει και για προεκλογικό όφελος της Νέας Δημοκρατίας. Η χθεσινή εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», εξελίχθηκε σε πρωθυπουργική φιέστα παροχολογίας και προεκλογικής καμπάνιας εν όψει 21ης Μαΐου. Για μιάμιση ώρα ομιλιών δαπανήθηκαν, μόνο για την παρουσίαση και κάμποσα μπουκαλάκια νερό, 33.070 ευρώ. Δηλαδή, πάνω από 22.000 ευρώ την ώρα!

Το γεγονός ότι πλησιάζουν εκλογές δεν δίνει κανένα δικαίωμα στην κυβέρνηση να προπαγανδίζει όποιο έργο της με κρατικά λεφτά και σόου. Αν ο Μητσοτάκης θέλει προεκλογικές φιέστες για το κόμμα του εν όψει κάλπης, τότε ας φορτώσει κι άλλο το ήδη «υπερχρεωμένο» ταμείο της Ν.Δ., όχι τους φορολογουμένους. Υπάρχει, όμως, και μία ακόμα σημαντική παράμετρος, ενδεικτική της κυβερνητικής ασυδοσίας. Η ανάθεση για το αχρείαστο προεκλογικό σόου δόθηκε σε μια ΙΚΕ που βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής από το ΓΕΜΗ!

Οχι μόνο η κυβέρνηση μοιράζει δουλειές με δημόσιο χρήμα για ψηφοθηρικά χάπενινγκ, αλλά δεν εξετάζει και πού σκορπίζει τα λεφτά.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την ανάθεση για ενοικίαση εξοπλισμού και υπηρεσιών για τη χθεσινή εκδήλωση «στην εταιρεία ΤΡΕΝΤΙΞ ΙΚΕ, με ΑΦΜ 800969622, αντί του ποσού 33.070 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».

Η ΤΡΕΝΤΙΞ ανέλαβε την υπηρεσία ταξιθεσίας, την προσφορά 600 μικρών μπουκαλιών νερό, την κατασκευή σκηνικών, τον τεχνικό και φωτιστικό εξοπλισμό, 2 led walls, τον εξοπλισμό ήχου, τους διερμηνείς, τη γραμματειακή υποστήριξη, τους παρκαδόρους και την παραγωγή.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι για αυτές τις υπηρεσίες, για εκδήλωση μιάμισης ώρας, ήταν εύλογο το ποσό των 33.000 ευρώ! Στην απόφαση ανάθεσης δεν υπάρχει αναφορά για το αν και ποιες άλλες προσφορές υπήρξαν, όπως και με ποια κριτήρια θεωρήθηκε συμφέρον ένα τέτοιο τίμημα. Την απόφαση για λογαριασμό του ΥΠΟΙΚ υπέγραψε η υπηρεσιακή γραμματέας Πηνελόπη Παγώνη.

Ομως, υπάρχουν και ακόμα πιο περίεργα. Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, η ΤΡΕΝΤΙΞ ΙΚΕ -με αρχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ- βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής από τις 3 Μαρτίου 2023! Η αναστολή ήταν σε ισχύ και χθες στο επίσημο σάιτ της αρμόδιας υπηρεσίας.

Ανακοίνωση

Στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο αναφέρεται ότι η ΤΡΕΝΤΙΞ ΙΚΕ, με ΑΦΜ 800969622 και αριθμό ΓΕΜΗ 145998601000, δεν έχει καταθέσει τον ισολογισμό του 2021.

Στις 18 Μαρτίου 2023, το ΓΕΜΗ πρωτοκόλλησε τη σχετική ανακοίνωση: «Με την ειδοποίηση από 3 Μαρτίου 2023 ενημερωθήκατε ότι από τον έλεγχο των στοιχείων και πράξεων που έχουν καταχωριστεί προκύπτει ότι η εταιρεία με την επωνυμία ΤΡΕΝΤΙΞ, με διακριτικό τίτλο TRENDIX IKE, δεν έχει εκπληρώσει την κάτωθι υποχρέωσή της: δεν έχει δημοσιεύσει εμπρόθεσμα στο ΓΕΜΗ τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις χρήσης του 2021. Η καταληκτική ημερομηνία παρήλθε στις 3/3/2023 (…). Η ΤΡΕΝΤΙΞ τέθηκε σε αναστολή καταχώρισης αυτόματα από 18/3/2023 και για όσο διάστημα δεν εκπληρώνει τις προαναφερθείσες υποχρεώσεις».

Η νομοθεσία για την αναστολή καταχώρισης ελήφθη πέρυσι από το υπουργείο Ανάπτυξης, με ισχύ από 1η Ιουλίου 2022. Προβλέπει ότι, εφόσον εκκρεμεί η δημοσίευση συγκεκριμένων πράξεων στο ΓΕΜΗ, οι υπόχρεοι εγγραφής τίθενται σε αναστολή καταχώρισης, δηλαδή δεν δύνανται να υποβάλουν οποιαδήποτε νέα αίτηση καταχώρισης πράξης ή στοιχείου έως την εκπλήρωση των εκκρεμοτήτων.

Στόχος της διάταξης είναι να υποχρεώσει τους μη συνεπείς υποχρέους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για πράξεις που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες και σημαντικές τόσο για τη σύννομη λειτουργία των επιχειρήσεων όσο και για την προστασία των τρίτων. Ο τελευταίος διαθέσιμος ισολογισμός για τη συγκεκριμένη ΙΚΕ είναι για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα