Μηνυτήρια αναφορά για τις καταγγελίες Τζανερίκου

Με μια μηνυτήρια αναφορά προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών ο πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο δικηγόρος Νίκος Βασιλειάδης φέρνουν τις βαρύτατες καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, οι Νικολόπουλος και Βασιλειάδης ζήτησαν από την Εισαγγελία (που αδρανεί προκλητικά) να διερευνήσει αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα. Μέσα στην οκτασέλιδη αναφορά τους οι Νικολόπουλος και Βασιλειάδης κάνουν μια εκτενή αναφορά των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο Τζανερίκου αλλά και την προσπάθεια δωροδοκίας του ανώτατου δικαστικού με στόχο να ταυτιστεί με τη γραμμή της κυβέρνησης για το μέλλον του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη.

«Εφόσον πρόκειται για αδιαμφισβήτητα πραγματικά περιστατικά, εν προκειμένω οι δηλώσεις – καταγγελίες του τέως πλέον αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, δύο τινά δύναται να συμβαίνουν: είτε τα καταγγελλόμενα του κ. Τζανερίκου είναι αληθή, ο οποίος και φέρει το βάρος της αποδείξεως των καταγγελλομένων του, οπότε αναφύεται μείζον ζήτημα τόσο συνταγματικής όσο και ποινικής εκτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 236 του Ποινικού Κώδικα, κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα (απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού), είτε είναι ψευδή και συκοφαντικά, και μάλιστα για κυβερνητικά στελέχη σε ανώτατο επίπεδο, οπότε θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των άρθρων 362, 363 του Ποινικού Κώδικα» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Το εντυπωσιακό στοιχείο και αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι πως η Δικαιοσύνη ακόμα και αυτή την ώρα δεν έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα για τις βαρύτατες καταγγελίες του κ. Τζανερίκου, όσο όμως και για τις αποκαλύψεις που έχουν λάβει χώρα από τον Τύπο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα