Ο Βαρουφάκης εργαλείο στα χέρια του Μητσοτάκη

Αξιοποίησε την αναφορά του περί πιθανού νέου κλεισίματος των τραπεζών για να επιτεθεί με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ως «μάννα εξ ουρανού» για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρήματα από το 2015 έπεσε στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη η αναφορά του Γιάνη Βαρουφάκη και στελεχών του κόμματός του περί πιθανού νέου κλεισίματος των τραπεζών.

«Η κυβέρνηση των ηττημένων προϋποθέτει μια σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25. Είναι το ίδιο ΜέΡΑ25 το οποίο μας λέει “δεν πειράζει και να κλείσουν οι τράπεζες” και τώρα ανακαλύπτει διάφορα άλλα συστήματα πληρωμών, τα οποία τα αποκαλεί “Δήμητρα”. Αντί για ευρώ θα πληρωνόμαστε με “Δήμητρες”. Θα θυμίζουμε τη διακυβέρνηση Τσίπρα και τι έγινε στο α’ εξάμηνο του 2015 πάντα με ευπρέπεια και βάσει πραγματικών γεγονότων» είπε χαρακτηριστικά χθες από το Ρέθυμνο ο πρωθυπουργός και υποστήριξε: «Η κυβέρνηση των ηττημένων είναι πολιτική τερατογένεση, αλλά και μια κυβέρνηση-κουρελού. Για σκεφτείτε μια τέτοια κυβέρνηση το βράδυ της κρίσης στον Εβρο ή σε μια κρίση με την Τουρκία».

Στην περιοδεία του το Σαββατοκύριακο στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός ζήτησε μία ακόμα τετραετία, λέγοντας πως «για να ολοκληρωθεί το σπίτι της σύγχρονης Ελλάδας, μιας Ελλάδας η οποία θα γίνει πραγματικά μια ευρωπαϊκή χώρα, χρειαζόμαστε μία τετραετία ακόμα, και θα την έχουμε. Είμαι σίγουρος πια γι’ αυτό».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η Ελλάδα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα και καθαρή λύση. Η Ελλάδα δεν θέλει δεύτερη φορά στη συμφορά – θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στην προκοπή».

Εμφανίστηκε δε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, ενώ, ασκώντας κριτική στις προεκλογικές εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, υπογράμμισε ότι «στρώνει χαλί από τώρα για την εκλογική του ήττα, καθώς επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική περίοδο με ένα μαύρο σποτ που θυμίζει μια πολύ δύσκολη περίοδο που όλοι βιώσαμε. Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια καμπάνια γκρίζου». Αναφερόταν στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς. Ακόμα χαρακτήρισε υποκριτικό το σύνθημά του «δικαιοσύνη παντού», από τη στιγμή που, όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίπλα του «τον καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκο Παππά» και επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «βρήκε νέο λεφτόδεντρο με 45 δισ. ευρώ, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν μόνο ή σε νέα φοροεπιδρομή ή σε πτώχευση και νέο Μνημόνιο».

Υπογραφή

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός παρέστη στην υπογραφή, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, της σύμβασης του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), που αφορά το τμήμα του δρόμου από τη Χερσόνησο ως τη Νεάπολη Λασιθίου.

Το Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την οποία ζήτησε τη διάλυση της Βουλής. Αμέσως μετά προχώρησε σε προεκλογικό «διάγγελμα» με κινδυνολογία, στην οποία καταφεύγει συχνά τις τελευταίες ημέρες, με εκβιαστικά διλήμματα και συστάσεις για αποφυγή τοξικότητας, στην οποία όμως επιδίδονται πρώτοι απ’ όλους ο ίδιος και οι υπουργοί του.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας» για την προσφυγή στις κάλπες, ενάμιση μήνα πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησής του, την ανάγκη της οικονομικής σταθερότητας, προκειμένου να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος της ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας. «Εξέλιξη που, με τη σειρά της, θα σημαίνει και φθηνότερο δανεισμό για την Ελληνική Δημοκρατία, για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τα νοικοκυριά μας.
Ο εθνικός αυτός στόχος, σε συνδυασμό με την ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης του τόπου διεθνώς, επιβάλλουν πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας» είπε. Ομως αξίζει να σημειωθεί ότι τον στόχο αυτόν είχε θέσει ως βασική του προτεραιότητα και στην προεκλογική περίοδο του 2019, αλλά δεν κατόρθωσε να τον πετύχει.

Στον διάλογο που είχε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση εξαντλεί τη συνταγματική της θητεία, όπως ο ίδιος είχε δεσμευτεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα