O Τζήμερος έδωσε λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη!

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του παραδέχθηκε πως το κόμμα του σε περίπτωση που μπει στη Βουλή «θα δώσει ψήφο ανοχής», υπερψηφίζοντας όπου συμφωνεί

Στον δρόμο προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου το ένα μετά το άλλο τα κόμματα αρχίζουν σιγά σιγά να ανοίγουν τα χαρτιά τους. Και αν στο κομμάτι των προγραμμάτων τα πράγματα κινούνται με βάση τα προβλεπόμενα, στο κομμάτι των συνεργασιών προκύπτουν εκπλήξεις που εγείρουν ερωτήματα.

Μια τέτοια έκπληξη ήταν και η αναφορά του προέδρου του κόμματος Εθνική Δημιουργία Θάνου Τζήμερου, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του παραδέχθηκε πως το κόμμα του σε περίπτωση που μπει στη Βουλή είναι πιθανό να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Θα δώσουμε ψήφο ανοχής, αλλά δεν θα παζαρέψουμε καρέκλες» είπε ορθά κοφτά ο Θάνος Τζήμερος, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του, εφόσον μπει στη Βουλή, βέβαια, θα υπερψηφίζει όπου συμφωνεί και θα καταψηφίζει όπου διαφωνεί.

Πρακτικά η δήλωση αυτή του Θάνου Τζήμερου αποτελεί είτε ένα προσκλητήριο προς τη Νέα Δημοκρατία είτε την αποκάλυψη μιας κρυφής συμφωνίας μεταξύ των δύο κομμάτων για την επομένη των εκλογών. Με δεδομένες τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό και την απομόνωση της κυβέρνησης, κανένα από τα δύο σενάρια δεν μπορεί να αποκλειστεί. Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει εδώ και τουλάχιστον 20 ημέρες για μια… κυβέρνηση όχι από ένα αλλά από πολλά χρώματα.

Αυτό, ωστόσο, που δεν είχε διευκρινίσει είναι ποια χρώματα θα στηρίξουν την κυβέρνησή του είτε με ψήφο εμπιστοσύνης είτε με ψήφο ανοχής. Κυρίως όμως αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να εξηγήσει, αν ένα τέτοιο σενάριο επιβεβαιωθεί, είναι αν μια τέτοια κυβέρνηση θα αποτελεί «τερατογένεση» ή αν θα είναι μια κανονική κυβέρνηση. Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφαιρεθεί από την εξίσωση είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη δήλωση του Θάνου Τζήμερου έγινε τις ημέρες κατά τις οποίες ο Αρειος Πάγος έκανε τη δική του «σφαγή των αμνών» στα κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα