Κυριάκος: Έκανε αεροταξί το πρωθυπουργικό σκάφος!

Γυρίζει κάθε μέρα από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο για προεκλογικές περιοδείες (που δεν εντάσσονται στις πρωθυπουργικές υποχρεώσεις) με χρήματα του ελληνικού λαού

Αγκαζέ έχει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και γυρίζει ξεκούραστα κάθε μέρα από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο για να κάνει προεκλογικές περιοδείες με χρήματα του ελληνικού λαού, και όχι του (καταχρεωμένου) κόμματός του!

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε στην Κεφαλλονιά, όπου πραγματοποίησε περιοδεία, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, όπως αποδεικνύεται από το βίντεο και τις φωτογραφίες του τοπικού site inkefalonia.gr. Oμως, το ίδιο είχε κάνει και στην Καβάλα πριν από μερικές μέρες και στην Κέρκυρα την προηγούμενη εβδομάδα κι αλλού, όπως αποδεικνύεται από φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί.

Eρωτηθείς σε συνέντευξή του στο Star για το θέμα, είπε ότι χρησιμοποιεί το αεροσκάφος μόνο όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μετακινηθεί και υποστήριξε ότι και ο κ. Τσίπρας το είχε χρησιμοποιήσει. «Και ας αφήσουμε τις αστειότητες…» είπε.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θεωρούν ότι η μετακίνηση του αεροσκάφους για κομματικούς λόγους -η προεκλογική περιοδεία δεν εντάσσεται στις πρωθυπουργικές υποχρεώσεις, που πρέπει να καλύπτονται από το δημόσιο ταμείο- είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού και κάτι απολύτως φυσικό!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος, κληθείς να σχολιάσει χθες το γεγονός, έδωσε ρεσιτάλ πρόκλησης, αλαζονείας και κυνισμού. Αφού ανέφερε, καταρχάς, ότι δεν γνωρίζει εάν ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να μεταβεί στην Κεφαλλονιά, πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις 21 Μαΐου και τη διάλυση της Βουλής, οπότε μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων»! Mόνο που οι προεκλογικές εμφανίσεις δεν είναι επίσημες κρατικές αποστολές στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, γιατί γι’ αυτές συνηθίζεται να χρησιμοποιείται το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Είχε προηγηθεί δήλωση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου. «Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος για τις προεκλογικές του περιοδείες. Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα τού ανήκει και αυτό δεν κρύβεται. Στις 21 Μαΐου λέμε “ως εδώ” στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία» είχε δηλώσει. Η συμπεριφορά αυτή του πρωθυπουργού έρχεται σε αντίθεση με όσα έλεγε ο ίδιος στην προεκλογική περίοδο του 2019. Τι έλεγε τότε: «Επειδή έχω μεγάλο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, όταν δεν είναι απαραίτητο, δεν υπάρχει λόγος να μετακινείται ο πρωθυπουργός με το κυβερνητικό αεροσκάφος. Όταν είναι απαραίτητο, βεβαίως. Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται ο πρωθυπουργός να μπορεί να μετακινείται με ταχύτητα. Αλλά δεν μου λέει εμένα κάτι το “γκλάμουρ” της εξουσίας».

Βέβαια, το ότι τότε άλλα έλεγε και τώρα άλλα κάνει δεν προκαλεί εντύπωση. Εχει αποδειχθεί ανακόλουθος και σε πολλά άλλα θέματα και, μάλιστα, εθνικής διάστασης και σημασίας, όπως η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, σε αυτό θα κολλήσει; Την ίδια στιγμή όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί μετακινούνται με τις πτήσεις της γραμμής. Και το ερώτημα είναι: Μήπως τίθεται ζήτημα απόκρυψης προεκλογικών εξόδων εκ μέρους της Ν.Δ.;


Τα ίδια έκανε και ο Τσίπρας το 2019

Κι όμως, δεν είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προεκλογικά για τις περιοδείες του, τα ίδια έκανε ως πρωθυπουργός και ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική περίοδο του 2019.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «δημοκρατίας» στις 6 Ιουλίου 2019, ο τότε πρωθυπουργός λίγες ημέρες πριν είχε αφήσει τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και είχε πετάξει απευθείας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όχι στην Αθήνα αλλά στο Ηράκλειο της Κρήτης, για να κάνει προεκλογική ομιλία. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είχε πάει εκείνες τις ημέρες με το ίδιο αεροσκάφος και στην Καβάλα για ομιλία.

Ακόμα, στις 14 Ιουνίου επιστρέφοντας από επίσκεψη στη Μάλτα προσγειώθηκε στη Ρόδο για να κάνει προεκλογική περιοδεία, αν και την ακύρωσε στο τέλος, λόγω συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ. Επίσης ο κ. Τσίπρας το 2016 είχε πάει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και στην Αβάνα της Κούβας, στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, σε μια πτήση 27 ωρών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα