Αστραψαν τα μαχαίρια λιγο μετά τη συντριβή

Η Δούρου χαρακτήρισε αηδιαστικές τις δηλώσεις Παπαδημούλη, που ζήτησε να βγουν μπροστά στελέχη όπως η Εφη Αχτσιόγλου

Η εσωκομματική εκεχειρία και η υποχώρηση των τόνων που συμφώνησαν άτυπα Τσίπρας – Τσακαλώτος, καθώς δεν είναι της ώρας η αναζήτηση των αιτίων της ολέθριας ήττας, εν όψει ακόμα μιας κρίσιμης εκλογικής μάχης, παραβιάζονται από σειρά στελεχών, που εκδηλώνουν την προσωπική πικρία τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Λίγες ώρες πριν από τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν ευκαιρία μετά το ναυάγιο της περασμένης Κυριακής να φέρουν στο προσκήνιο άλυτους λογαριασμούς και κρυμμένες δυσαρέσκειες, που έκρυβαν τις μέρες της παντοδυναμίας του Αλ. Τσίπρα.

Η στάση τους δημιουργεί συνθήκες εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας την εικόνα ενός εσωστρεφούς κόμματος σε αποσύνθεση εν κινήσει, που αλληλοσπαράσσεται χωρίς αρχές εις το όνομα προσωπικών φιλοδοξιών και διαπνέεται από λογικές ατομικής σωτηρίας. Μολονότι πρόθεση της ηγεσίας αλλά και κορυφαίων στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ήταν οι όποιες συζητήσεις για την ταυτότητα και την ηγεσία του κόμματος να μετατεθούν για την επομένη των εκλογών, ο εσωκομματικός πόλεμος μαίνεται. «Κόκκινο πανί» είναι πλέον ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, ο άνθρωπος που είχε εξαιρετικές επιδόσεις στο real estate, φέροντας σε δεινά απολογητική θέση το κόμμα του, ο οποίος δήλωσε με προπέτεια: «Η πρόκληση για εμάς είναι για τον έναν μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς, όπως η Εφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση, με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε».

Ακολούθησε δριμεία κριτική. «Στην καλύτερη περίπτωση, είναι αηδιαστικές οι δηλώσεις Παπαδημούλη, για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια» τόνισε -αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς- η Ρένα Δούρου μιλώντας στον Alpha. Ακολούθησε στο ίδιο μήκος παρέμβαση του Νίκου Παππά από το Naftemporiki TV. «Ο κόσμος που μας ψήφισε και σκέφτεται να μας ξαναψηφίσει περιμένει σοβαρότητα, και όχι ανοησίες» είπε και, αφήνοντας και αυτός σοβαρές υπόνοιες, πρόσθεσε: «Ο Αλ. Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που για τον ΣΥΡΙΖΑ τον ίδιο έχει χαρακτηριστικά ιδρυτή. Κατάφερε να κάνει το κόμμα από μικρό μεγάλο. Ως εκ τούτου, είναι πάρα πολύ λογική η στόχευση συγκεκριμένων συμφερόντων αλλά και πολιτικών κέντρων να θέλουν να βγάλουν τον Τσίπρα από τη μέση».

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε: «Είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγεσία που και στα δύσκολα κρατάει το τιμόνι σταθερά, είναι έτοιμη να μπει στη μάχη. Η συζήτηση αυτή αφορά κέντρα που δεν θέλουν το καλό του κόμματος».

Ο χρησμός του Ξανθού

Στο πνεύμα αυτό, εξήγησε πως «ο Τσίπρας δεν είναι ένας άνθρωπος που παρέλαβε ένα κόμμα στον ρόλο, ας πούμε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το έφερε μία φορά στην κυβέρνηση, έχασε τις εκλογές και συνεπώς, όπως γίνεται στη Ν.Δ., όπου, όταν χάνει κάποιος, αποχωρεί. Ο Τσίπρας παρέλαβε ένα κόμμα με χίλια προβλήματα. Του έκαναν ιστορικά στελέχη διασπάσεις. Κατάφερε να επανενώσει όλη την ιστορική Αριστερά, πλην του ΚΚΕ».

Παρεμφερείς με του Παπαδημούλη ήταν και οι δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού, που απέτυχε παταγωδώς να εκλεγεί στην Κρήτη. «Πιστεύω ότι έπειτα από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι “αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζητάω”» είπε στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Προφανώς, θα πάμε στις εκλογές με τη σημερινή ηγεσία. Το αν θα γίνει μια καλύτερη αξιοποίηση κάποιων προσώπων, τα οποία απέδειξαν και στην προεκλογική περίοδο τις δυνατότητές τους και την εμβέλειά τους, είναι μια άλλη συζήτηση. Αλλά νομίζω ότι αυτήν την περίοδο δεν μπορεί να τεθεί θέμα αναπροσαρμογής της ηγετικής ομάδας ή οτιδήποτε άλλο»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα