Ο Κυριάκος επισκέπτεται την Κυριακή το Άγιον Όρος, όπου θα διανυκτερεύσει

Προσπάθεια υποβάθμισης της συζήτησης για την επιρροή του κόμματος ΝΙΚΗ

Να υποβαθμίσει τη συζήτηση που γίνεται περί ανησυχίας του για την επιρροή του νεοσύστατου κόμματος ΝΙΚΗ στη βόρεια Ελλάδα θέλησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Κυριακή θα επισκεφθεί το Αγιον Ορος και θα διανυκτερεύσει εκεί.

Παρά το γεγονός ότι έχει οργανωθεί από τη Ν.Δ. εκστρατεία στελεχών στις περιοχές όπου η ΝΙΚΗ έχει αυξημένη επιρροή, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας χθες στον ANT1 δήλωσε ότι «η Εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά», ενώ υποστήριξε πως δεν πρέπει να δίνεται μεγάλη σημασία στη συζήτηση περί στήριξης μοναστηριών σε συγκεκριμένο κόμμα.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι τα μηνύματα της μη εμπλοκής της Εκκλησίας στις πολιτικές εξελίξεις έχουν σταλεί από τους καθ’ ύλην αρμοδίους, δηλαδή τον Αρχιεπίσκοπο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που είναι και ο πνευματικός ηγέτης και πνευματικός επιστάτης του Αγίου Ορους.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η απάντησή του στην ερώτηση που αφορούσε ποια είναι η δική του σχέση με τη θρησκεία. «Είναι βαθιά προσωπική και δεν τη διαφημίζω» είπε, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο «αξιοποιούν» πολιτικά τη θρησκεία και την πίστη εκείνοι που ίδρυσαν τη ΝΙΚΗ!

Υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του στο Αγιον Ορος κατά τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος ήταν προγραμματισμένη και υποστήριξε πως αυτή δεν συνδέεται με τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος ΝΙΚΗ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα