ΣΥΡΙΖΑ: Ατόπημα από τον Φίλη

Άνω κάτω πάλι η Κουμουνδούρου μετά το βαρύτατο σφάλμα του πρώην υπουργού που δήλωσε πως είναι αποδεκτό να έχει το κόμμα του υποψήφιο κάποιο πρόσωπο που μιλά για «τουρκική μειονότητα»

Το ζήτημα της Ροδόπης συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στο πολιτικό σύστημα και να φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολη θέση έναντι της Ν.Δ., καθώς τα εσωκομματικά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν, αγγίζοντας και τα πλέον λεπτά, εθνικά ζητήματα. Τελευταίο περιστατικό σε αυτή την αλυσίδα άστοχων και προκλητικών παρεμβάσεων είναι αυτή του Νίκου Φίλη για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας, στη σκιά των καταγγελιών της Ν.Δ. για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην εκλογή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιούρ στη Ροδόπη στις εκλογές του Μαΐου.

Μπορεί να μην ειπώθηκε ευθέως από τα χείλη του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τουρκική μειονότητα, όμως ο Νίκος Φίλης για ακόμα μια φορά υπέπεσε σε ένα βαρύτατο ατόπημα εις βάρος της χώρας και της Ιστορίας, υποστηρίζοντας πως μπορεί κάποιος να πιστεύει πως υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Ad hoc η δήλωση αυτή είναι άκρως προβληματική, καθώς ο πρώην υπουργός και βασικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει σε κάποιους το δικαίωμα να κινούνται αντεθνικά, προκαλώντας σύγχυση σε μια ιδιαίτερη περιοχή, όπως η Θράκη, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Κατά τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη είναι αποδεκτό να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο κάποιο πρόσωπο που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. «Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει υποψήφιο κάποιον που μιλά για τουρκική μειονότητα, απάντησε: «Βεβαίως, πώς δεν μπορούμε να έχουμε;». Κοινώς, ο πρώην υπουργός μπορεί να μην υιοθέτησε τη προπαγάνδα της Αγκυρας για την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, όμως ομολόγησε πως ένα στέλεχος του κόμματος μπορεί να το υποστηρίζει. Αλήθεια, ο κ. Φίλης θα έδειχνε την ίδια διαλλακτικότητα ακόμα και για κοινωνικά ή ταυτοτικά ζητήματα του χώρου του; Η απάντηση, αν κρίνει κάποιος τα πεπραγμένα του αλλά και τον τρόπο που έχει πολιτευτεί, θα ήταν σίγουρα αρνητική.

Η παρέμβαση του Νίκου Φίλη προκάλεσε την αντίδραση της Πειραιώς, με τη Νέα Δημοκρατία να αναφέρει πως ο Νίκος Φίλης, ο οποίος μίλησε καθαρά για τουρκική μειονότητα, περιγράφει καθαρά τη θέση του κόμματος. «Δεν περιμένουμε καμία αντίδραση και καμία διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε βέβαια την αποπομπή του Νίκου Φίλη.

Φαίνεται ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη γραμμή του κόμματός του. Και αυτή η γραμμή είναι αντίθετη στις διεθνείς συνθήκες και υπονομευτική της αρμονικής συνύπαρξης στη Θράκη».

Σημειώνεται ότι η δήλωση έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει και από στελέχη του κόμματος στη Ροδόπη, αλλά και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή στην εκλογή των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα