Εδιωξαν τον «γαλάζιο», κρατάνε τους δύο συριζαίους

Με καθυστέρηση και έπειτα από τα συνεχή δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» ο υποψήφιος βουλευτής πλήρωσε τις σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο

Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει βαριά εκτεθειμένη από το σίριαλ της Ροδόπης, καθώς οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» υποχρέωσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ομολογήσει το φθηνό προεκλογικό παιχνίδι που επιχείρησε να στήσει με τη μουσουλμανική μειονότητα.

Από χθες το πρωί, και υπό το βάρος των αποκαλύψεων, η Πειραιώς υποχρεώθηκε να θέσει εκτός μάχης τον υποψήφιο μουσουλμάνο βουλευτή Μουσταφά Κατραντζή. Ετσι, η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να ρίξει άμεσα αυλαία στο σίριαλ της Ροδόπης, προσπαθώντας να αποκρύψει το βρόμικο προεκλογικό παιχνίδι που πήγε να στήσει κατά των αντιπάλων της, βάζοντας στο στόχαστρο τη μουσουλμανική μειονότητα και εμπλέκοντας -ακόμα μια φορά σε αυτά τα παιχνίδια- την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υποστηρίζει πως η εκδίωξη του Μουσταφά Κατραντζή τής προσφέρει ηθικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, καθώς αποκαλύπτεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η δράση του «γαλάζιου» υποψηφίου ήταν γνωστή στην Πειραιώς, μέσω πορισμάτων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τα όποια είχε στη διάθεσή του ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο πρώην πρωθυπουργός, όταν αποφάσισε να πάρει το πολιτικό ρίσκο της ολομέτωπης επίθεσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έβαλε στο στόχαστρο ως «αντεθνική» δύναμη, απέκρυψε συνειδητά πως στο στόχαστρο της ΕΥΠ είχε μπει δικός του μουσουλμάνος βουλευτής. Κοινώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποσιώπησε την αντεθνική στάση του υποψήφιου βουλευτή του και βγήκε στην επίθεση εις βάρος των πολιτικών του αντιπάλων, πιστεύοντας πως η αλήθεια δεν θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική και η «δημοκρατία», ξετυλίγοντας πρώτη τον μίτο των αποκαλύψεων, ανάγκασε τον πρώην πρωθυπουργό να αλλάξει στρατηγική. Ετσι, μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναγκάστηκε πια να την παραδεχτεί και να οδηγήσει τον Κατραντζή εκτός ψηφοδελτίου, όμως αυτό συνέβη μονάχα όταν πια δεν μπορούσε να κρύψει πως πιάστηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο με τη γίδα στην πλάτη.

Μετά την αποκάλυψη της αλήθειας το στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη που χρεώνεται τη συγκεκριμένη ήττα βρίσκεται σε σοκ. Και αυτό αποδεικνύεται και από τη χθεσινή δήλωση του Ακη Σκέρτσου, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως ο Μουσταφά Κατραντζή δεν βγήκε βουλευτής και άρα αυτό αποδεικνύει πως δεν είχε τόσο στήριξη από το προξενείο. Κοινώς, απίστευτα πράγματα!

Τουρκική μειονότητα

Η ταπεινωτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είχε λάβει χώρα αν η εφημερίδα «δημοκρατία» δεν αποκάλυπτε το πολιτικό παιχνίδι που είχε στηθεί με επίκεντρο τη Ροδόπη. Συγκεκριμένα, στο φύλλο της Τετάρτης 14 Ιουνίου η «δημοκρατία» έκανε πρώτη γνωστό πως ο «γαλάζιος» υποψήφιος είχε μιλήσει για τουρκική μειονότητα δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, αλλά και για το γεγονός πως είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με αρκετά ύποπτα τοπικά σωματεία που λογοδοτούν στην Αγκυρα. Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση ότι η Πειραιώς, που επί δύο εβδομάδες ζητά δηλώσεις από τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πράττει το ίδιομε τον Μουσταφά Κατραντζή;

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας για τη φιλοτουρκική ρητορική του «γαλάζιου» βουλευτή Μουσταφά Κατραντζή επιχειρήθηκαν από τη συντριπτική πλειονότητα των μέσων να αποσιωπηθούν. Η Νέα Δημοκρατία από την Τετάρτη 14 Ιουνίου, όταν και η «δημοκρατία» προχώρησε στην αποκάλυψη, δεν προέβη σε καμία δήλωση, ενώ όλως τυχαίως τα φιλοκυβερνητικά μέσα ξέχασαν το θέμα της Ροδόπης και άρα τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις. Ομως, όταν η αλήθεια είναι ακλόνητη, δύσκολα μπορεί να αποκρυφθεί, ακόμα κι αν απέναντί της βρίσκεται ένα καλά οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης και μαζικής εξαπάτησης.

Δυστυχώς, η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε αυτό που η «δημοκρατία» τόνισε από τη πρώτη στιγμή, πως δηλαδή τα εθνικά ζητήματα οφείλουν να συζητούνται με νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Ειδάλλως, γυρνάνε μπούμερανγκ όχι μόνο για το κόμμα που τα «σηκώνει», αλλά και για όλη τη χώρα, καθώς οι εξελίξεις στο εσωτερικό γίνονται γνωστές και στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου.


Πανικός των «γαλάζιων» στελεχών

Σε πανικό βρίσκεται η Πειραιώς μετά την αποκάλυψη της δράσης του «γαλάζιου» υποψήφιου βουλευτή Μουσταφά Κατραντζή. Από την Τετάρτη 14 Ιουνίου, όταν η «δημοκρατία» προχώρησε στις αποκαλύψεις για τη φιλοτουρκική δράση του, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του κόμματος, όταν ερωτώνται για το θέμα, κάνουν τους ανήξερους ή δηλώνουν με εμφανή ανησυχία πως δεν έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Την ανησυχία των «γαλάζιων» στελεχών για τη γραμμή που θα πρέπει να έχει το κόμμα προσπάθησε χθες να υπερκεράσει ανεπιτυχώς ο Ακης Σκέρτσος. Ομως στην Πειραιώς είδαν πως δεν έπεισε και έτσι αποφάσισαν να βγάλουν μπροστά το βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Νίκος Ρωμανός.

Για γέλια

Ο άλλοτε τηλεστάρ, τραγουδιστής και επιχειρηματίας, που εδώ και χρόνια διατελεί διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, είπε λοιπόν το αμίμητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το ζήτημα της Ροδόπης. «Ολο αυτό το ζήτημα ξεκίνησε από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Μιλάμε για συγκεκριμένες καταγγελίες που είχαν γίνει, οι οποίες προφανώς ήρθαν να ενισχυθούν από την ενημέρωση που είχε ο κ. Τσίπρας και πριν τις εκλογές και μετά.

Αρα είναι ένα ζήτημα που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε, δεν είναι ένα ζήτημα που προσπάθησε κανείς να εργαλειοποιήσει» είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας γέλια αλλά και κλάματα. Προφανώς, ο κ. Ρωμανός δεν έχει ακόμα κατανοήσει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στη διάθεσή του το ενημερωτικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών πριν από τις πρώτες εκλογές, αλλά και ότι απέκρυψε σκόπιμα την αναφορά στον κύριο Κατραντζή. Είναι δικαίωμα του κ. Ρωμανού αυτά να μην τα γνωρίζει, αλλά σίγουρα δεν είναι δικαίωμά του να παίζει με τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων.


Ο Τσίπρας επιμένει να καλύπτει τους δικούς του υποψηφίους

Η απομάκρυνση του Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. μετά τις καταλυτικές αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τις επίμαχες δηλώσεις του περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη προκαλεί στον Αλέξη Τσίπρα φανερή αμηχανία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να καλύπτει τους δικούς του υποψηφίους και να μην τους απομακρύνει από τα ψηφοδέλτια, μολονότι, σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση της ΕΥΠ που διαβίβασε ο Κ. Μητσοτάκης στην Κουμουνδούρου, διατηρούν στενές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο. «Δεν ζήτησα να φύγει ο Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Αυτό είναι ολισθηρός δρόμος που δεν θα ακολουθήσω» δήλωσε χθες (Mega) ο Αλ. Τσίπρας, που χαρακτήρισε «υποκριτή, αδίστακτο και επικίνδυνο για τα εθνικά θέματα» τον Κ. Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο ίδιος αποκάλυψε ότι στην ενημέρωση της ΕΥΠ γινόταν σαφής αναφορά, εκτός άλλων, και στον «γαλάζιο» υποψήφιο Μουσταφά Κατραντζή, τον οποίο η υπηρεσία χαρακτήριζε «στρατευμένο στα σχέδια της Αγκυρας» και του τουρκικού προξενείου.

«Ενώ είχε χαρτί στα χέρια του το οποίο έλεγε και για τον δικό του υποψήφιο, ο κ. Μητσοτάκης το έδωσε στα ΜΜΕ κόβοντας τον δικό του υποψήφιο και λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνική εξαίρεση. Δεν μπορεί να βάζει το μειονοτικό στην προεκλογική αρένα ούτε να εργαλειοποιεί την ΕΥΠ. Ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Σαμαράς το έκαναν έτσι» σημείωσε.

Οσον αφορά τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και την Ξάνθη, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο πρώτος ουδέποτε έχει μιλήσει για τουρκική μειονότητα και πρόσθεσε ότι ο υποψήφιος στην Ξάνθη «υπέπεσε σε ατόπημα και τον επιπλήξαμε».

Οπως εκτίμησε, η Τουρκία, «που είναι πολύ δραστήρια, τρίβει τα χέρια της», υπογραμμίζοντας ότι «τα προβλήματα της Θράκης δεν λύνονται με το να λέει ο Μητσοτάκης στους μουσουλμάνους Ελληνες πολίτες ότι η ψήφος τους είναι υποκινούμενη». Υπογράμμισε ακόμα ότι «είναι μεγάλο λάθος να θέσουμε απέναντι το σύνολο της μειονότητας. Είναι αυτό που θέλει ο Ερντογάν για να μπορεί να λέει ότι τελεί υπό την πίεση του ελληνικού κράτους».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα