Η εκδικητική Μενδώνη ξεσπίτωσε τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Με μια εκδικητική -όπως καταγγέλλεται- κίνηση, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια χρήσης του κτιρίου που έχει ως έδρα του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), στην οδό Ερμού.

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια την περασμένη Παρασκευή, η υπουργός Πολιτισμού ανακαλεί την άδεια παραχώρησης του κτιρίου της οδού Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, δίνοντας χαρακτήρα… βεντέτας στη διαμάχη που άρχισε με αφορμή τη διοργάνωση στον εν λόγω χώρο εκδήλωσης για το ναυάγιο της Πύλου. Σημειώνεται ότι το υπουργείο είχε σπεύσει με επιστολή να ζητήσει εξηγήσεις για την εκδήλωση με τίτλο «Δικαιοσύνη για το έγκλημα της Πύλου» διότι θεωρούσε ότι η εκδήλωση τελούσε υπό την έγκρισή του.

Με ανάρτησή της η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα σχολιάζει βιτριολικά: «Αμα κάνεις εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο που δεν την εγκρίνει η κυβέρνηση, τιμωρείσαι με έξωση. Ισως να τιμωρείσαι με έξωση απλώς και μόνον αν πάρεις ψήφισμα συνέλευσης που καταδικάζεις την πολιτική που οδήγησε στην απώλεια 650 ψυχών. Ή αν απλώς έχεις άποψη χωρίς να ρωτάς την υπουργό, όπως κάτι παρωχημένα που λέει το Σύνταγμα εκεί στο άρθρο 23.

Βασικά, μια νοσταλγία για τις εποχές που το κράτος μπορούσε να ασκήσει άμεσα λογοκρισία, τις εποχές που ο πολιτικός προϊστάμενος μπορούσε να απολύσει υπαλλήλους ή να διορίσει διοίκηση στα συνδικάτα τη βλέπει κανείς να διατρέχει τις γραμμές αυτής της απόφασης-μνημείου».

Πηγές του συλλόγου επισημαίνουν ότι «η κ. Μενδώνη επιχειρεί να υποδείξει ποιες είναι οι “συμβατές εκδηλώσεις”, με το σωστό πολιτικό περιεχόμενο», ενώ κάνουν λόγο για επιχείρηση παρέμβασης στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. Ερωτούν δε υπαινικτικά σε ποιον θέλει να δώσει το κτίριο και να το κάνει τι.

Να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας: «Είναι ξεκάθαρο σήμα μηδενικής ανοχής στη διαφορετική άποψη και σε κάθε φωνή κριτική, και είναι προφανές ότι με τέτοιες εκδικητικές ενέργειες η υπουργός Πολιτισμού προσπαθεί να επιβάλει γενικό σιωπητήριο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα