Θεσσαλονίκη: Εκτός κούρσας ο Ορφανός

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης ολοκληρώθηκε χθες, όταν και την κατέθεσε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, ο οποίος, επισήμως πλέον, αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο Γιώργος Ορφανός, όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι, θεωρεί ότι «τον πούλησε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, σύμφωνα με τους ίδιους, είχε υποσχεθεί στον υποψήφιο δήμαρχο ότι δεν θα δώσει το χρίσμα της Ν.Δ. σε κανέναν υποψήφιο, αλλά τελικά επέλεξε να «πριμοδοτήσει» τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Υστερα από ώριμη σκέψη και αφού είδε ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε να προσελκύσει «δυνατά» ονόματα από τη Νέα Δημοκρατία για το ψηφοδέλτιό του κόντρα στον «εκλεκτό» της, αποφάσισε να μην κατέβει στις εκλογές, αφήνοντας σύξυλους και τους συνοδοιπόρους του, όπως, π.χ., ο Σάββας Χαλιαμπάλιας, επίσης υποψήφιος δήμαρχος, που συντάχθηκε μαζί του, αλλά και άλλους 40 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους οποίος τώρα θα… κυνηγήσουν οι άλλες παρατάξεις.

Σε ανάρτησή του ο κ. Ορφανός αναφέρει: «Στην απόφασή μου αυτή με οδηγούν ουσιώδεις λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ελπίζει «η Θεσσαλονίκη να βρει τον δημιουργικό και πρωτοπόρο δρόμο της, γιατί αξίζει σε αυτήν και στους κατοίκους της ένας πρωταγωνιστικός ρόλος αντάξιος της ιστορίας της». Και ανακοινώνει ότι «θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος για τις εκλογές του Οκτωβρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ευχαριστώ όλες και όλους που συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά μου να δώσουμε όραμα και στόχους στη Θεσσαλονίκη μας. Ιδιαίτερα δε ευχαριστώ τους μετέχοντες, είτε ως υποψήφιες και υποψήφιοι σύμβουλοι είτε ενισχύοντας ενεργά την παράταξή μας “Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον”».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα