Επιστολή-ράπισμα Μπελέρη προς τον μπαμπέση Ράμα

Ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας απορρίπτει όλες τις αιτιάσεις του Αλβανού πρωθυπουργού

Πληρωμένη απάντηση-επιστολή, στην οποία απορρίπτει όλες τις αιτιάσεις του Eντι Ράμα, έδωσε με δική του ανάρτηση στο facebook από τη φυλακή όπου παράνομα κρατείται ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης. Ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης αναφέρεται στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Χειμάρρα την παραμονή της εορτής της Παναγίας, ανατρέποντας τα ψεύδη με τα οποία ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχείρησε, σε προχθεσινή του ανάρτηση (14/8), να κατηγορήσει την Ελλάδα πως υποκίνησε τη συγκέντρωση και ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά τρίτης χώρας, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι η αλβανική Δικαιοσύνη είναι «ανεξάρτητη» και όχι ελεγχόμενη από τον ίδιο.

Με τίτλο την αλβανική λέξη «Pabesi», που σημαίνει «μπαμπεσιά», «απιστία», ο Φρ. Μπελέρης απαντά στον Ράμα, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι τη συγκέντρωση διοργάνωσαν Ελληνες πολιτικοί.

«Δεν θα κατάλαβε καλά. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν πολίτες της Αλβανίας, ελληνικής και αλβανικής καταγωγής, στην οποία μίλησαν, μεταξύ άλλων, και δήμαρχοι από την Ελλάδα. Ηταν αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας που, παρά όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν τρομοκρατήθηκαν και ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο».

Με τόνο ειρωνείας, ο Φρ. Μπελέρης παρουσιάζει τον συντάκτη της ανάρτησης του Ε. Ράμα ως διαφορετικό πρόσωπο από τον Αλβανό πρωθυπουργό, που αυθαιρετεί και φυλακίζει εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γράφει σχετικά: «Διάβασα μια πολύ ωραία (αν και φλύαρη) ανάρτηση. Την είχε γράψει ένας καλός και σύγχρονος πολιτικός που, όπως είδα, λέγεται Εντι Ράμα. Προφανώς θα είναι συνωνυμία με τον Εντι Ράμα, πρωθυπουργό της Αλβανίας, ο οποίος μία εβδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023 με χαρακτήρισε δημόσια “προσωπικό εχθρό” του και με έβριζε χυδαία, αποκαλώντας με “απόβρασμα”, “σκουπίδι” και άλλα παρόμοια! Σίγουρα είναι συνωνυμία, διότι ο “καλός” Εντι Ράμα γράφει με άλλον τρόπο και αναφέρεται σε μια άλλη χώρα, που δεν είναι η Αλβανία».

Αναφερόμενος στην καταπάτηση των περιουσιών των Ελλήνων στην πόλη του, τη Χειμάρρα, ο Φρ. Μπελέρης τονίζει ότι «Ο “καλός” Εντι Ράμα μιλά για προβλήματα που υπάρχουν σε όλη την Αλβανία με τα περιουσιακά δικαιώματα. Δεν ξέρει προφανώς ότι ο συνονόματός του πρωθυπουργός Εντι Ράμα από όλο το παραλιακό μέτωπο της Αλβανίας έχει χαρακτηρίσει μόνο τη Χειμάρρα ως τόπο στρατηγικών επενδύσεων για τον τουρισμό».

Για την παράνομη σύλληψη και φυλάκισή του ο Φρ. Μπελέρης γράφει: «Ο Ράμα δεν θα έμαθε ότι στα 33 χρόνια (από τότε δηλαδή που έπεσε ο κομμουνισμός) που ακούμε για εκλογικά εγκλήματα, μόνον ένας άνθρωπος έχει συλληφθεί – αυτός είμαι εγώ, και είμαι ελληνικής καταγωγής». Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει δρομολογήσει σειρά αντιμέτρων σε περίπτωση που ο Ράμα οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα και ο Φρ. Μπελέρης, φυλακισμένος ων, εκπέσει του αξιώματος το οποίο κατέλαβε με τις νόμιμες εκλογές της 14ης Μαΐου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα